Порушувати режим сну – небезпечно – учені

image
8 Червня 2019, 21:32
Поділитися:

Учені з жіночої лікарні Брігама (США) вивчили вплив непостійних графіків сну на організм. Дослідники з’ясували, що зрушення в режимі на годину і більше підвищують ризик розвитку гіпертонії, діабету, ожиріння та інших порушень обміну речовин на 27%, пише «Урядовий кур’єр» із посиланням на Daily Mail.

Фахівці протягом 6 років стежили за групою, в якій було понад дві тисячі осіб у віці від 45 до 84 років, зазначено у матеріалі. Вони виявили різкі відмінності в порушеннях обміну речовин, залежно від регулярності режиму сну. Вчені вважають,що значення мала кожна година невідповідності режиму сну та безсоння. Так, кожні 60 хвилин невідповідності графіку сну пов’язують із ризиком порушення обміну речовин на 27%.

Так, люди, які прокидалися в різний час, мали на 27% більший ризик «заробити» у майбутньому гіпертонію, ожиріння або інший розлад. Дослідники пояснили, що причина такого негативного ефекту криється в циркадних ритмах. Саме вони відповідають за рівень гормонів в організмі, а також впливають на викид інсуліну в кров.

Нагадаємо, фахівці стверджують, що жінкам необхідно спати сім або дев`ять годин (непарну кількість), тоді як чоловікові потрібно шість-вісім (парну кількість). Американські вчені переконані, що 24% жінок, які виділяють на сон на дві години менше, страждають надмірною вагою. Пояснюєть це дуже просто: чим менше ви спите, тим більше залишається часу на їжу.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари