Вісник Кагарличчини — У об’єктиві

image
7 Червня 2019, 11:02
Поділитися:

У третій день літа центр Кагарлика перетворився у яскраве і веселе дитяче містечко.

Із самого ранку для малечі проводилися екскурсії до Галереї Слави та до міського парку, ігри й розваги на площах перед центром дитячої та юнацької творчості, а також міського Будинку культури. А опівдні розпочався святковий концерт, на якому виступили переможці районного арт-фесту «Майстерність рук, майстерність серця». Саме на концерті було відзначено дітей з найвищими здобутками за рік, зокрема,  Марину Кравченко (ученицю 6 класу опорного загальноосвітнього навчального закладу Кагарлицька школа №3, яка посіла І місце в обласному етапі 9-го Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Шевченка), а також п’ятьох  призерів обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, вісьмох призерів обласного етапу Всеукраїнських учнівських  олімпіад,  вихованців центру дитячої та юнацької творчості та учнів дитячо-юнацької спортивної школи.

Діти отримали грамоти та подарунки, про які подбали Кагарлицька райдержадміністрація та райрада, а також міський голова Олександр Панюта. Учні Кагарлицької школи мистецтв – переможці різноманітних конкурсів та фестивалів були нагороджені сертифікатом на екскурсійні поїздки.

Зі сцени міського Будинку культури лунало багато теплих та щирих вітань. Зокрема, діток привітали в.о.голови райдержадміністрації Світлана Синюк, мер міста Олександр Панюта, начальник відділу освіти РДА Надія Омельченко. Вони побажали дітворі зростати під мирним небом, бути здоровими і щасливими на радість батькам і Україні.

Депутат Київської обласної ради Вікторія Киреєва вручила всім учасникам та переможцям конкурсу еко-проектів  «Vісtоry ЕсоStаrt», що вже другий рік проводиться під її патронатом (а це 50 дітей), грамоти, нотатники й календарі, а призерам – цінні подарунки: за 3 місце – фітнес-браслет, за 2 місце – смартфон, а за перше – планшет. Окрім того, директору Кагарлицького НВК Василю Мамію депутат облради вручила цінний подарунок – за активну участь у еко-проекті.

Особливим сюрпризом для дітлахів став виступ популярного українського співака Тараса Тополі (група «Антитіла»). Артист подарував присутнім в залі три пісні, після чого за сценою вишикувалися його шанувальники, щоб отримати автограф від фронтмена.

Гучними оплесками супроводжувалися і виступи юних артистів з Кагарличчини. Діти декламували вірші, танцювали, співали. Зокрема, на святі виступили хореографічний колектив Кагарлицького НВК (керівник – Анна Гордон), ансамбль «Вишиванка» Кагарлицького НВК, учениця 1 класу Буртівської школи Ірина Нагорна, учень 6 класу Кагарлицької школи №2 Артем Дячук, хор Ставівської школи (керівник – Валентина Фундамент), учениця 5 класу Кагарлицького НВК Софія Вакуліч, учениці Мирівської школи Тетяна, Наталія та Ольга Трохименки, десятикласниця з Кагарлицької школи №2  Олександра Козачук, дует Черняхівської школи Діана Драпей та Ярослава Пасічна (керівник – Надія Духно), Олександра Осадча з Кагарлицького НВК (керівник – Леся Чоповська), театр мод «Ексклюзив» Кагарлицької школи №2 (керівник – Вікторія Потайчук), Катерина Бірюк із міської ЗОШ №2, гурт «Барва» Кагарлицької школи №3, Анастасія Трофимчук та театр тіней, Віталій Сушко із міської ЗОШ №1, вокальне тріо Кагарлицького НВК: Тетяна Павлюк, Анна Кириленко й Олександра Осадча (керівник – Леся Чоповська), ансамбль «Водограй» та хореографічна студія «Краяни» Кагарлицького НВК.

Всі учасники концертної програми з міських закладів отримали подарунки від Олександра Панюти, а також від директора ПрАТ «Агрофорт»  Людмили Онуки.

Наприкінці концерту хореографічний колектив «Пульс» Кагарлицького ЦДЮТ (керівник – Наталія Горпиненко) був відзначений подарунком від народного депутата України Геннадія Кривошеї, а по закінченні урочистостей всі без винятку діти, присутні на святі, мали змогу безкоштовно поласувати морозивом завдяки турботі директора Миронівського заводу з виробництва комбікормів та круп Олександра Жукотанського.

У той же час під відкритим небом діти мали змогу досхочу погратися на “Святі фарб”,  скуштувати солодкої вати та вдосталь пострибати на батутах.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна