Під Києвом спіймали церковного крадія, який втік із суду

image
7 Червня 2019, 10:15
Поділитися:

«Поціновувач» церковних ювелірних виробів та ікон накивав п’ятами із суду одразу ж після проголошення ухвали про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Але далеко зловмисник не втік.

Місцезнаходження обвинуваченого встановлено, його затримано та поміщено до слідчого ізолятора, – повідомили у прокуратурі Київщини.

Йдеться про 38-річного киянина, який на початку березня 2019 року обікрав крамничку при храмі «Святого Великомученика Георгія Побідоносця» на Оболоні. Звідти він виніс 30 срібних та 10 золотих хрестиків, 10 святих образів, 25 срібних ланцюжків, 400 гривень та дві книги «Євангеліє». Загальна сума викраденого майна склала 33 тисячі гривень.

У квітні зловмисник приїхав на «гастролі» до Фастова. Там він обікрав одразу декілька церков, виносячи з храмів срібні хрестики, ікони, ладанки та персні. Поліцейські затримали злодія під час спроби продати крадене.

Фастівська місцева прокуратура вже скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактами викрадення чужого майна та втечу з-під варти. Чоловіку загрожує до 6 років позбавлення волі.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ