У «Оздоровчо-реабілітаційному центрі» може з’явитися ще одна гідромасажна ванна та дитяча ігрова кімната

image
6 Червня 2019, 20:12
Поділитися:

Комунальне підприємство «Оздоровчо-реабілітаційний центр», що на території 9-ої школи, покращило показники окупності. У комунальному підприємстві запланували відкрити дитячу ігрову кімнату за свої кошти, а також просять близько 200 тис. грн у міста на нову гідромасажну ванну. Її планують відкрити на місці орендованого раніше «Нодусом» приміщення. Про це йшлося на засіданні робочої групи з вивчення господарсько-фінансового стану КП «ОРЦ» у вівторок, 4 червня.

Як зазначили представники КП «Оздоровчо-реабілітаційний центр», за останній рік підприємство значно збільшило свої доходи. Голова робочої групи, депутатка Ірина Веремчук, зазначила, що таких результатів досягли після зміни керівництва закладу близько року тому. Мовляв, до того більшість послуг проходила непрозоро, принаймні, за попередніми висновками.

Розрахунки доходів КП “ОРЦ”

Водночас потреба фінансувати КП «ОРЦ» існує й досі, адже заклад відвідують броварські діти безкоштовно – туди їх водять групами. До того ж, є пільга для дітей із багатодітних родин і дітей з інвалідністю – 50 % вартості. Зазначимо, на цей рік Броварська міська рада заклала відшкодування на комунальні послуги КП «ОРЦ» у розмірі 2,5 млн грн.

Засідання робочої групи у Броварській міській раді 4 червня

Керівниця установи Юлія Боюн зауважила, що завдяки збільшенню окупності установа змогла самостійно замінити освітлення та вікна на енергоефективні. У планах – відкрити ігрову кімнату для дітей, де батьки зможуть за символічну плату у 20-30 грн лишати малюків під наглядом, поки дорослі оздоровлюватимуться. Цю ідею підприємство також планує втілити за власні кошти, а от на нову гідромасажну ванну просять кошти в міста – близько 200 тис. грн.

Юлія Боюн (по центру) і Ірина Веремчук (правіше) під час засідання 4 червня

У КП «ОРЦ» уже є одна ванна, яка користується величезним попитом, вказують у підприємстві. До того ж, ця ванна є найдешевшою в місті – з людей беруть по 200 грн за сеанс. Водночас, від підвищення тарифів у майбутньому все ж не відмовляються. Керівництво закладу уточнює, що другу ванну планують відкрити у приміщенні, яке нещодавно орендував «Нодус».

Саме тут “Нодус” орендував приміщення у КП “ОРЦ”. На вході уже зняли вивіску із назвою клініки

Під час засідання були присутні представники експертної ради при управлінні освіти і науки: Ірина Нілова та Марія Гаврилюк. Вони висловили низку претензій до КП «ОРЦ», мовляв деякі працівники отримують велику зарплатню – у 7 тис. грн, їхні посади прописані неправильно тощо. Пані запропонували виписати новий статут комунального підприємства, а також відмовитися від нібито наявних планів викинути з діяльності складову реабілітації.

Робоча група, обговоривши поставлені питання, проголосувала за виділення грошей на нову гідромасажну ванну. А також – дати час Ірині Ніловій та Марії Гаврилюк до серпня розробити новий статут підприємства. Наступного разу робоча група запланувала зібратися у серпні.

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари