Завтра відкривається рибальський сезон: що потрібно знати

image
6 Червня 2019, 18:17
Поділитися:

У п’ятницю, 7 червня, на річках та озерах закінчується «сезон тиші», пов’язаний з нерестовим періодом. Тож, на водоймах Київщини розпочинається рибальський сезон.

У Київському рибоохоронному патрулі нагадали деякі правила рибальства, порушення яких загрожує штрафами, а в деяких випадках – навіть позбавленням волі.  

Отже, у цей літній період на водоймах загального користування дозволяється вилов риби з берега та з човна вудками усіх видів, із загальною кількістю гачків не більше п’яти та спінінгом з блешнею. Норма вилову риби – 3 кг за добу.

Дозволяється підводне полювання гарпунними рушницями, але без застосування аквалангів та при наявності посвідчення підводного мисливця.

У Київському рибоохоронному патрулі також нагадали про мінімальні розміри риб, яких можна забирати із собою. Наприклад: сом – 70 см, лящ – 32 см, щука – 35 см, судак – 42 см, лин – 20 см, короп – 25 см…

За недотримання правил рибальства порушникам доведеться заплатити штраф. За одного карася – 17 грн, судака – 510 грн, густеру – 34 грн, плітку – 85 грн, краснопірку – 68 грн, сазана – 306 грн, ляща – 170 грн, сома – 425 грн, щуку – 340 грн, білого амура або товстолоба – 255 грн, рака – 25,5 грн.  

До речі, заборона на добування раків закінчується тільки 30 червня. Норма вилову цього річкового делікатесу становить не більше 30 штук.

Сувора заборона встановлена на вилов риби такими знаряддями лову як сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші. За їх використання передбачений штраф від 340 до 680 гривень.

А за використання вибухових, отруйних речовин, електроструму та інших знарядь масового знищення риби можна взагалі на 3 роки потрапити за грати.

Київський рибоохоронний патруль також нагадує про заборону ловити рибу протягом всього року: на Київському водосховищі (перед гирлом р. Тетерів) та на Канівському водосховищі (на відстані 5 км вниз від греблі Київської ГЕС, в затоці “Річище” вниз, від греблі до гатки та в затоці “Галерне” на всій акваторії).

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», під столицею порубали сокирою 2 кілометри сіток.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ