Сміттєполігон у Підгірцях готують до закриття: Засипали першу карту

image
6 Червня 2019, 17:49
Поділитися:

На полігоні твердих побутових відходів №5, що у Підгірціх триває реконструкція та рекультивація для безпечного закриття об’єкта.

Про це повідомляє телеканал «Київ»

На сьогодні мінеральним ґрунтом засипана перша карта полігону площею понад 18 гектарів. Також за останні три роки ліквідовані аварійні схили, що могли призвести до виникнення надзвичайної ситуації. Місто прийняло рішення про закриття полігону, який працює більше 33 років.

«Сьогодні на полігоні № 5 відбувається реконструкція і рекультивація. Це відбувається згідно прийнятого рішення Київради щодо взагалі закриття полігону до 2022 року. Ми всі розуміємо, що полігону уже понад 30 років і його треба зачиняти, але це не можна зробити прямо зараз, не можна миттєво припинити приймання сміття не маючи жодної надійної альтернативи», – розповів телеканалу «Київ» директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко.

Міська влада працює над створенням альтернативи – сміттєпереробного комплексу, котрий забезпечить переробку 450 тисяч тон сміття на рік, яке зараз вивозиться на полігон.

«Я вчергове наголошую, що ця реконструкція триває для підвищення безпеки полігону, але аж ніяк не для збільшення ресурсу полігону. Вона передбачає посилення дамб і першої, і другої ділянки складування; модернізацію каналізаційно-насосних станцій; обладнання водовідвідних комунікацій, дренажних систем», – повідомив голова правління ПАТ “Київспецтранс” Андрій Грущинський.

Читайте також: У Києві вирішили дати друге життя легендарній річці Либідь

Читайте також: Кличко показав, як виглядатиме пам’ятник Сікорському

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV