Стратегія партії Гройсмана: сильна Україна і заможні громадяни

image
6 Червня 2019, 16:12
Поділитися:

Володимир Гройсман гідно прийняв виклик щодо відставки Уряду і заявив про свій похід до парламенту з новою партією «Українська стратегія».

Прем’єр подав у відставку, але й надалі працює

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив про свою відставку того ж дня, як новообраний Президент під час інавгурації закликав Уряд скласти повноваження.
– Я думаю, що за той час, який Гройсман керував Урядом, йому вдалося зробити чимало, зокрема забезпечити вихід країни з економічної кризи, вирішення цілої низки інших завдань, ініціювання цілого ряду реформ, збереження фінансової стабільності в умовах пікових виплат за зовнішнім боргом. У цьому плані навряд чи можна вважати критику прем’єра Гройсмана новим президентом сповна справедливою, – оцінив подію провідний політолог Володимир Фесенко.
Роботу ж Уряду насправді оцінюють не емоції, а реальні цифри і факти: золотовалютні резерви держави досягли 7-річного максимуму та склали 20 млрд. дол., держборг знизився з 80% до 60%, курс гривні та рівень інфляції стабільні, утричі зросла мінімальна зарплата.
Заявляючи про відставку, (яка не набрала більшості депутатських голосів у Раді 30 травня — авт.), глава Уряду не зняв із себе цілковитої відповідальності за долю країни в цей складний перехідний період. Як відповідальний державник він та його міністри надалі працюватимуть в антикризовому режимі до моменту формування нової коаліції та нового складу Кабміну.

 

Необхідне системне перезавантаження парламенту

До цього Володимир Гройсман закликав давно, бо саме низьку ефективність Верховної Ради вважає головним гальмом змін у країні. З 35 законопроектів, визначених урядом як пріоритетні для розвитку економіки, народні депутати за рік прийняли лише деякі. Необхідна зміна парламентської системи прийняття рішень, яка стримує стрімке реформування держави бюрократичними застарілими процедурами.
Тож Володимир Гройсман цілком очікувано заявив про участь у парламентських виборах на чолі нової самостійної партії. Це свідчить про сильну позицію чинного Прем’єра як надзвичайно зрілого, амбітного і спроможного політика. Такого, що має як особистий колосальний досвід державницького управління, так і «команду людей, які чітко знають, що потрібно країні».
– Я очолив політичну силу, яка має назву «Українська стратегія». І наша стратегія – сильна Україна і заможні громадяни, – наголосив Гройсман. – У мене чітке бачення того, що може зробити Україну і українців сильнішими. Вважаю, що ці ідеї повинні бути реалізовані.
Гройсман виступає за те, щоб вибори народних депутатів відбулися за новим виборчим законодавством, після реформування самого парламенту, після зняття депутатської недоторканності для наступної каденції. Тоді нові лідери політичних сил зможуть увійти в українську політику й оздоровити її.
– Між президентськими та парламентськими виборами у нас з’явилося унікальне вікно можливостей… змінити виборчу частину і відкрити списки, закріпити нашу реформу децентралізації. Серйозний пакет з майже 30 законопроектів щодо європейської інтеграції, економіки лежить в українському парламенті. Я впевнений, що для їх ухвалення можна знайти більшість у Верховній Раді, – пояснив Гройсман під час свого виступу на одному з центральних телеканалів.
Свою діяльність у парламенті Володимир Гройсман розглядає не як «політичний прихисток», а як новий плацдарм для серйозної роботи.
– Ми маємо змінити систему ухвалення рішень. Ми маємо бути швидкими, мобільними і максимально якісними. Не можна витрачати роки на один закон. Порядок денний, який ми маємо визначити на перспективу, має бути реалістичним, сильним і здатним пришвидшити позитивні процеси, які відбуваються в державі, – каже Володимир Гройсман.

Довіра населення заслужена ефективною роботою

Після оголошення участі в парламентських виборах рейтинг політичної сили «Українська стратегія» почав різко зростати, що демонструє високий рівень довіри населення.
Ще тиждень тому соціологи повідомляли про 0,9% українців, готових проголосувати за політичну силу Прем’єр-міністра. А тепер дані свідчать про підтримку партії «Українська стратегія» на рівні 3%. Навіть партія «Голос» Святослава Вакарчука додає не так швидко. Тобто за тиждень рейтинг зріс у три (!) рази, – написав у Фейсбуці 29 травня суспільно-політичний діяч Володимир Цибулько.
І такі цифри не є дутою статистикою чи технологічним хайпом нової політсили. Це – результат високопрофесійної попередньої діяльності.
– Уряд Гройсмана за три роки зробив стільки, скільки не робив ніякий інший. Його реформи мають підтримку у населення, вони дієві. Гройсман – молода людина, яка не заплямована корупційними скандалами, має багато ідей з розвитку держави та хоче втілити їх в життя, – каже Лариса Сергєєва, прес-секретар ГО «Українська стратегія» у Київській області.
Пересічні виборці також високо оцінюють і підтримують плани Прем’єра.
– Він має своє бачення, стратегію розвитку держави, послідовно впроваджує ці напрямки: європейська інтеграція, підвищення якості життя, економічна незалежність, тому я охоче підтримаю на виборах його партію, – зізнається Сергій Михайленко, інженер виробництва з Переяслава-Хмельницького.

Марина Петрова

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама