«Фонд волонтерів України» пропонує власний план мирного врегулювання конфлікту на Сході

image
6 Червня 2019, 15:33
Поділитися:

«Фонд запропонував альтернативний мирний план. Розробив програму, яка має назву «Народна дорога до миру». Ми запропонували, насамперед СБУ, Адміністрації Президента звернути увагу на те, що є ідея, яка йде знизу, від людей, котрі безпосередньо знають, що відбувається, які розуміють як вирішити конфлікт, як зробити правильний перший крок».

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів бізнесмен і меценат, президент «Фонду волонтерів України» Тимофій Нагорний.

«За соцопитуваннями , які проводили у 2017-18 рр., серед мешканців Донбасу приблизно порівну – по 20 % – українські і проросійськи налаштованих мешканців, а 60 % ніяк не визначаться. Однак, Україна нічого не робить для того, аби схилити їх на свій бік. Я пропонував організувати гуманітарний конвой від України (з часів конфлікту не було жодного такого від нашої держави), але ж відмовились», – розповів Тимофій Нагорний. 

«Насправді ж. коли ти допомагаєш людям, незалежно від території проживання і з якої сторони конфлікту, ти завойовуєш авторитет. Якщо ти не допомагаєш людям зі зброєю, не відвертаєшся від літньої людини, яка помирає від голоду чи відсутності ліків, то тебе зустрічають з хлібом-сіллю», – заявив меценат.

«Я спеціально показав, що можу приїхати в центр Донецька з українським прапором; я привіз дипломата з американським паспортом  Майкла Моргуліса (Почесний консул Білорусі в США), аби показати, що є люди, які заслуговують на повагу  і по той бік. Є 40 тисяч інвалідів І групи, і ми повинні їм допомагати, вони такі ж громадяни України, як і ми з вами, але їх покинули, вони стали заручниками ситуації. Багато дітей, особливо ВІЛ-інфікованих дітей-сиріт не евакуювала Україна. Не за критику влади поважають, а за конкретні справи відносно людей, бо для любові та добрих справ немає блокпостів», – переконаний Тимофій Нагорний. 

«Зі свого боку ми запропонували альтернативний мирний план. Розробили програму, яка має назву «Народна дорога до миру». Першим кроком це має бути зустріч, де за круглий стіл сядуть волонтери, ЛОМи (лідери громадської думки), моральні авторитети нації, ті, хто не допомагав озброєним людям та не пересікався з політиками. Тобто незаплямовані: хто рятував, допомагав, евакуював, лікував, реанімував і не лишав у важкий час. Є такі люди з обох сторін конфлікту, ми їх знаємо. Вони, зібравшись, можуть дати альтернативний план для політиків: створити меморандум. Другим кроком потрібно почати годувати та забезпечувати житлом як переселенців, так і людей, що живуть на окупованих територіях. Грузія для своїх переселенців збудувала 250 тис  квартир, а Київ лише 1000 за 5 років. Звісно, що багато людей просто змушені повертатись на окуповані території. Тож треба годувати, одягати і закохувати в Україну», – заявив президент «Фонду волонтерів України». 

До відома, Тимофій Нагорний – український бізнесмен, меценат, громадський діяч, продюсер, президент “Фонду волонтерів України”, директор міжнародної компанії “Спорт-сервіс”. З 2004 по 2009 рік був одружений з олімпійською чемпіонкою 1996 року Лілією Подкопаєвою.

Родом із Макіївки. Бізнесмен очолив Фонд волонтерів у 2009 році, до цього зокрема був директором із розвитку Ukr.net.

У вересні 2014 року він поїхав на “Марш миру” до Москви, де його та помічника заарештували за непокору поліцейським, а через 5 діб відпустили.

У СБУ стверджують, що саме тоді Тимофій Нагорний і був завербований російськими спецслужбами.

Нагорний був заарештований 4 жовтня 2018р. Через тиждень він вийшов під заставу, але вже 22 жовтня повернувся у СІЗО за рішенням Київського апеляційного суду. 29 листопада Печерський районний суд Києва продовжив бізнесменові арешт до 27 грудня. Із СІЗО бізнесмен вийшов 21 травня 2019р.

Читайте також: Зустріч у Мінську: про що вдалося домовитися Кучмі

Читайте також: На Донбасі місцевим органам влади передадуть 27 розмінованих ділянок

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV