Чому аптеку звільнили

image
6 Червня 2019, 15:11
Поділитися:

Залишається невизначеною доля комунальної аптеки, розташованої на території Бориспільської лікарні. Нагадаємо, розпорядженням районної влади її закрили ще в середині травня.

На плановій нараді 3 червня міський голова Анатолій Федорчук повідомив, що зустрічався з цього приводу з головою районної ради Владиславом Байчасом.

«Байчас мені сказав, що в лікарні планують робити ремонт. На питання, чому не закривають всі аптечні заклади, які на території лікарні, відповіді я не отримав. Головний лікар Олександр Щур сказав, що аптеку закрили, тому що там працюють контролюючі органи. Я ніколи не вступав в протистояння з районною владою, але коли бізнесові інтереси превалюють над здоровим глуздом, це є неприпустимим. Зараз там працює 6 аптечних пунктів, всі вони комерційні. Якщо наша комунальна аптека бере участь у всіх соціальних програмах на 99,9%, то ці аптечні пункти участі в них не беруть», — заявив голова.

Директор КП «Бориспільська центральна аптека №24» Олена Хомич надала редакції пакет документів, які свідчать про те, що керівництво аптеки протягом двох років в установленому порядку намагалося продовжити договір оренди. Є задокументована хронологія орендного протистояння.

Останнє з них датоване 11.03.2019 р. Директор КНП «ББЛІЛ»
О. П. Щур відправив директору КП «Бориспільська ЦА №24» О. О. Хомич лист, в якому наголошувалося, що адміністрація лікарні повторно повідомляє про відмову продовження терміну дії договору оренди і вимагає звільнити приміщення до 31.03.2019р.

«Погрожували заблокувати двері»

— Під час відкриття амбулаторій на Лютневій,12 я звернулася до губернатора Київській області Олександра Терещука з проханням допомогти у вирішенні питання з продовженням оренди, передала заяву. 19 квітня отримала відповідь Департаменту охорони здоров’я КОДА, де зазначено, що відповідно до Статуту лікарні передбачено, що надання в оренду нерухомого майна, загальна площа якого не перевищує 200 кв. м, відбувається за рішенням директора підприємства без попереднього погодження з засновником. 17 травня ми написали лист головному лікарю О. Щуру, проте отримали у відповідь, що вказане приміщення потрібно лікарні для власних потреб, тож ми маємо його звільнити.

Відключили електропостачання. Оскільки в нашому аптечному пункті знаходилися ліки, зберігання яких потребує певних умов, ми були змушені його закрити на тиждень, поки не закупили автономні генератори. Наприкінці травня до працівників пункту почалися погрози. Представник ТОВ АТИС, яке нібито планує робити в приміщенні ремонт, Василь Бигун в нецензурних виразах погрожував заблокувати двері. Це рейдерське захоплення, як в 90-х. Наш аптечний пункт на території лікарні вже понад 40 років. Зараз тут працює 9 фармацевтів з вищою освітою і багаторічним досвідом, які у разі закриття залишаться без роботи. У нас великий асортимент ліків, які потрібні пацієнтам лікарні. Ми звернулися до правоохоронних органів щодо вчиненого самоуправство з боку районної влади, просимо підтримки в депутатів.

«Справа може дійти до суду»

Керуючий справами Бориспільської районної ради Антон Мотрич повідомив «Вістям», що договір оренди для комунальної аптеки №24 у КНП «ББЛІЛ» припинено із лютого 2018 року рішенням спеціальної комісії райради.

«Із 2016 року оренда для даної аптеки продовжувалася щороку, така схема є єдиною для комунального майна. У лютому 2018 року комісія прийняла рішення не продовжувати оренду, бо у приміщенні лікарні запланований ремонт — буде приведено до ладу фасад ББЛІЛ, розширено хол, приміщення кафе, що навпроти аптечного пункту», — розповів Мотрич.

Також уточнив, що в даному аптечному пункті завжди була нестача ліків, на що неодноразово скаржилися її клієнти, а світло для аптеки було вимкнено навмисне, щоб її керівництво пришвидшило виїзд.

«Про завершення договору оренди відомо як представникам міської влади, так і керівництву аптеки №24, проте цілий рік вони ігнорували нас. Тож іншого варіанту ми не мали. Якщо ситуація продовжуватиметься, то справа дійде до суду», — підсумував керуючий справами райради.

Мовою фактів

КП «Бориспільська ЦА №24» через обмеження господарської діяльності щодня несе збитки майже 60 тис. грн, що станом на 24 травня становило 420 тис грн.

Комунальна аптека №24 бере участь в усіх соціальних програмах (чорнобильських, безкоштовних, «доступні ліки»)

Має ліцензію на право роботи з наркотичними і психотропними ліками, інсулінами, препаратами для гемодіалізу.

За два місяці за програмою «Доступні ліки» опрацьовано 5029 рецептів. Це в 5 разів більше, ніж всі приватні аптеки Борисполя разом (1192).

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама