Кращий український документальний фільм повертається у столичні кінотеатри

image
6 Червня 2019, 14:54
Поділитися:

«Будинок “Слово”» отримав відзнаку Національної кінопремії “Золота Дзиґа” в номінації “Найкращий документальний фільм” 2018 року. Крім цього, автори сценарію Тарас Томенко та Любов Якимчук перемогли на Міжнародному літературному конкурсі “Коронація слова 2015” за сценарій до повнометражного ігрового фільму «Будинок “Слово”», що наразі перебуває у виробництві.

Фільм «Будинок “Слово”» розповідає про один із найбільших злочинів радянської влади – знищення потужного мистецького руху, що виник в 20-30-х роках у Харкові. В 66-ох квартирах будинку під назвою “Слово” жили найвідоміші митці української культури – письменники, поети, художники, режисери. Навмисно зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох років було репресовано, розстріляно або перетворено у співців партії.

Світова прем’єра картини відбулась на 33-му Варшавському кінофестивалі, де стрічка була представлена в конкурсній програмі. 27 жовтня 2017 року у Харкові пройшла національна прем’єра.

Відсьогодні «Будинок “Слово”» повторно виходить у національний прокат.

Стрічку можна буде переглянути в таких кінотеатрах Києва: «Жовтень» (6-19 червня); «Київ» (7-12 червня); «Ліра» (6-12 червня);

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ