В Броварах пройшла акція протесту проти безкарності правоохоронних органів «БезКарність Вбиває!» (ВІДЕО)

image
5 Червня 2019, 11:20
Поділитися:

У вівторок, 04.06.2019 року небайдужі громадяни приєдналися до Всеукраїнської акції “Безкарність вбиває”.

Нажаль в Броварах дана акція не набула масштабного розмаху. Близько тридцяти чоловік зібралися під будівлею Броварського відділу поліції, що знаходиться по вул. Ярослава Мудрого, 24. На акцію «БЕЗКАРНІСТЬ ВБИВАЄ» були присутні небайдужі мешканці міста, активісти, представники ВО “Свобода”, молодь Національних Дружин та МГО “Моноліт”. Люди принесли м’які іграшки, лампадки та квіти, аби кому нагадати, кому розповісти про трагічний випадок, який трапився в м. Переяслав-Хмельницький, де працівники правоохоронних органів в стані алкогольного сп’яніння влучили з огнестрільної зброї в голову п’ятирічному хлопчику. Лікарі не змогли врятувати дитину.

 

Саме плакати з світлиною вбитого Кирила були присутні в акції біля Броварського відділу поліції.

Працівники Броварського відділу поліції в дворі відділку вже чекали на учасників акції. Як потім вони сказали, що через соцмережі дізналися про «гостей». Якого характеру буде акція полісмени не знали, тому, на всяк випадок «підстрахувались». За будівлею відділу та поруч з нею стояли полісмени в бронежилетах. Деякі з них підходили до учасників акції та попереджували про те, щоб учасники акції не здійснювали провокації.

 
Але акція була мирною… Як вже вище згадували, працівники завчасно вийшли до мітингуючих. Нажаль начальник Броварського відділу поліції Олег Янчинський не був присутнім на заході. Поспілкувалися з учасниками акції капітан Шуб Володимир та майор Отрох Руслан. Обоє полісменів підтримали, аби їх «колеги по професії» понесли справедливе покарання. Володимир Шуб зазначив, що ніколи алкоголь не призводив ні до чого хорошого. Але на запитання, чи згодні вони, щоб Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова було звільнено зі своєї посади, тільки посміхнулися та сказали, що це не в їхній компетенції.

Згодом акція перенеслась за паркан Броварського відділу поліції, де до них підключились і перехожі. Багато з них тільки зараз дізналися про цю акцію та, взагалі, про випадок в м. Переяслав-Хмельницький.

В кінці акції були запалені фаєра під вигуки “Винних на нари!”. Тривав захід менше години.

Учасники акції «БЕЗКАРНІСТЬ ВБИВАЄ» наголосили всім присутнім, що боротьба проти безкарності в нашій країні буде тривати і надалі.

Фото та відео: Андрій Рижак та ІА «Погляд»

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed