На Київщині відкрито нову сучасну амбулаторію сільської медицини

image
5 Червня 2019, 10:19
Поділитися:

У селі Журавлиха Ставищенського району відкрито нову сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини. В урочистому відкритті взяли участь голова КОДА Олександр Терещук, помічник народного депутата України Віталія Гудзенко, а також представники місцевого самоврядування та громадськості.

Амбулаторію збудовано за кошти державного та місцевих бюджетів. Будівництво медичного закладу розпочалось наприкінці січня цього року. На сьогодні амбулаторія забезпечена всім необхідним медичним обладнанням. Для мешканців Журавлихи та двох найближчих сіл – Брилівки та Ясенівки створені всі умови для надання якісної медичної допомоги. В закладі працює сучасна лабораторія, стоматологічний кабінет та система телемедицини.

«Державна політика направлена на те, щоб сільська медицина розвивалася. Адже основна маса населення Київщини проживає в сільській місцевості. Нарешті жителі зможуть отримувати якісну первинну медичну допомогу поруч із домом. Такі речі не розкіш, а необхідність! Саме в таких речах проявляється робота нашої держави, турбота про громадян. Наразі по області закінчуємо будівництво 17 амбулаторій, з яких 6 здано, а 11 плануємо здати цього року. До бюджету закладено будівництво ще 14 амбулаторій. Бюджет прийнятий. Хочу наголосити, що багато залежить не тільки від мене, Президента чи Прем`єр-міністра. На сьогодні багато залежить від кожного з нас, від місцевої влади, зокрема», — зазначив очільник Київщини Олександр Терещук.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація