Громадяни можуть сплатити податки через «Електронний кабінет»

image
4 Червня 2019, 17:52
Поділитися:

Державна фіскальна служба запровадила електронні сервіси, що дозволяють фізичним особам сплачувати податок на майно онлайн за допомогою «Електронного кабінету», без особистого відвідування податкових органів.

Про це повідомляє офіційний сайт ДФС з посиланням на прес-службу відомства.

ДФС запроваджено низку електронних сервісів, зокрема, щодо можливості сплати податку на майно з фізичних осіб (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плата за землю) засобами «Електронного кабінету», – йдеться у повідомленні.

За інформацією ДФС, аби скористатися «Електронним кабінетом» платникам необхідно отримати особисті ключі електронного цифрового підпису.

Також за допомогою «Електронного кабінету» платники податків-фізичні особи можуть переглядати дані, зокрема, щодо:

  • об’єктів оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі);
  • сформованих податкових повідомлень-рішень та необхідних платіжних реквізитів органів місцевого самоврядування для сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;
  • розрахунків сум податкових зобов’язань по таких податках;
  • стану розрахунків з бюджетом.

ДФС наголошує, що при використанні «Електронного кабінету» платники податків можуть заощадити свій час та кошти, сплачувати податки в будь-який зручний, у т. ч. неробочий, час. З електронним сервісом платникам більше не потрібно відвідувати центри обслуговування платників чи банківські установи.

Нагадаємо, протягом січня-квітня 2019 року майже півмільйона електронних ключів отримали платники у Центрі сертифікації.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ