Реставрацію столичного «Будинку вчителя» планують розпочати негайно

image
4 Червня 2019, 16:52
Поділитися:

Столична влада стверджує, що сьогодні історична будівля потребує негайного  відновлення, адже існує реальна небезпека її втратити. Також наголошують, що після реставрації всі некомерційні організації повернуться до «Будинку вчителя».

«Зараз стан будівлі, відповідно до обстеження ще дворічної давнини, знаходиться у незадовільному стані. Фактично будівля руйнується без відповідних робіт з відновлення, і ми не можемо дозволити її втратити або довести ситуацію до людських жертв. Тому ми змушені терміново розпочати реставрацію «Будинку вчителя» і не дамо будь-кому маніпулювати громадською думкою», – заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Будь-які заяви щодо «боротьби з орендарями» заступник голови КМДА схарактеризував як неправдиві та підкреслив, що після реставрації будівлі всі некомерційні організації повернуться до «Будинку вчителя».

Усі орендарі «Будинку вчителя» були заздалегідь попереджені про початок необхідних для будівлі робіт, а кияни та гості міста з розумінням поставились до тимчасових незручностей. Найголовніше те, що для міста і країни буде збережено унікальну та знакову споруду.

Нагадаємо, рішення про реставрацію було підписане ще у 2012 році головою КМДА Олександром Поповом, однак через супротив організацій, які орендують 80% площі будівлі, повноцінну реставрацію розпочати було неможливо. До цього питання повертались 2017 р. та 2018 р. Вже тоді повідомлялося про протікання стелі, зачинене одне з приміщень через аварійний стан.

Читайте також: Безпечне метро: У столичній підземці можуть з’явитися автоматичні дефібрілятори

Читайте також: На Видубичах будують платформу для «Київ-Бориспіль експрес»

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV