Якісна співпраця = відчутний результат!

image
4 Червня 2019, 14:21
Поділитися:

914 тисяч гривень було перераховано до бюджету міста одним із підприємств Фастова. Так, під час інвентаризації земель виявлено один із випадків декларування плати за землю на 2019 рік  за заниженою ставкою податку   та не за місцем розташування земельної ділянки. До кінця року дана сума значно зросте і складатиме біля 3 млн грн.

Виявити дану невідповідність вдалося у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю, підписаного на початку року Фастівською міською радою та Головним управлінням ДФС у Київській області. Про це на понеділковій апаратній нараді повідомила начальник відділу доходів, заступник начальника фінансового управління Катерина Скурська.

Також під час інвентаризації виявлено фізичних та юридичних осіб, що не декларують об’єкти нерухомості  для сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Даним особам направлено 80 інформаційних повідомлень щодо необхідності подачі податкової декларації зі сплати податку на нерухомість до місцевих органів ДФС, після чого 38 платників задекларували свої об’єкти.

Так починаючи  з лютого 2019 року з метою впровадження в дію Меморандум  про стратегічну  співпрацю та з метою виявлення платників податку, що ухиляються від сплати податків до місцевого бюджету і використовують земельні ділянки без належно оформленого землекористування  та об’єктів  нерухомості розміщених на даних ділянках, щовівторка під головуванням першого заступника міського голови відбуваються засідання робочої групи  щодо інвентаризації  вищевказаних об’єктів у складі представника  відділу доходів фінансового управління відділу раціонального використання земель та представника фінансового управління в Фастівській ДПІ.

Внаслідок проведення вказаних нарад активно подаються звернення до Фастівської міської ради щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду під існуючими об’єктами нерухомого майна в межах міста Фастова, а саме: вже прийнято 7 рішень Фастівської міської ради з даного питання та на чергове засідання сесії буде винесено ще 13 звернень землекористувачів щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду під існуючими об’єктами нерухомого майна.

Окрім того, на сесії Фастівської міської ради було затверджено документацію із землеустрою та передано в оренду 4 земельні ділянки землекористувачам, які тривалий час зволікали із укладенням договорів оренди землі, що призведе до збільшення надходжень до місцевого бюджету.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів