3D модель енергоблоку для серіалу «Чорнобиль» створила київська студія

image
4 Червня 2019, 09:28
Поділитися:

Той самий фатальний Енергоблок номер 4, що ви бачили в серіалі «Чорнобиль» від HBO, створений командою київської студії Postmodern Digital.

Для створення достовірної віртуальної моделі будівлі та навколишнього оточення використовувалися архівні дані, а також фото та відео матеріали. Вигляд станції після аварії був відтворений з підвищеною увагою до кожної деталі, аби показати глядачеві усі пошкодження від вибуху саме такими, якими вони були насправді.

Від самого початку ассет енергоблоку був розроблений для міні-серіалу Метелики (2013). Ця картина потрапила в шорт-лист головної премії в галузі візуальних ефектів – VES Awards відразу в 2 номінаціях: «Видатні візуальні ефекти в телевізійній програмі» (Outstanding Visual Effects in a Broadcast Program) та «Створення видатної локації для реклами або телевізійної програми» (Outstanding Created Environment in a Commercial or Broadcast Program). У цих самих номінаціях Postmodern конкурували з такими стрічками, як Game of Thrones, Agents of S.H.I.E.L.D., Hell On Wheels та іншими.

Якість виконаної роботи і привернула увагу HBO до цього ассету, котрий продовжує вражати глядачів у новому проекті.

Postmodern є частиною FILM.UA Group – найбільшої у Східній Європі вертикально інтегрованої групи компаній у галузі теле- та кінопродакшну, яка розташована у столиці України.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ