Загрози життю дівчині, яку збили вихідними на Київській, немає, – Валентин Багнюк

image
3 Червня 2019, 19:02
Поділитися:

У ніч із суботи на неділю по вул. Київська у Старому місті автівка збила 19-річну дівчину, яка переходила дорогу в невстановленому для цього місці. «Швидка» забрала її у важкому стані із шоком і низкою травм. Однак станом на зараз стан дівчини стабільний і її життю нічого не загрожує, постраждалу готують до операції. Про це повідомляють офіційні джерела поліції, екстреної медичної допомоги та броварської лікарні.

Як зазначили в поліції Київської області, 22-річний водій «Fiat Dolbo», рухаючись однією з вулиць Броварів,  наїхав на 19-річну місцеву мешканку: дівчина переходила дорогу в невстановленому для цього місці. Правоохоронців викликав сам водій. У результаті ДТП потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження. «Швидка» доставила її до броварської лікарні.

Зі слів керівника місцевої станції екстреної медичної допомоги Максима Іонова, наїзд стався в Старому місті по вул. Київська, 128. «Швидка» отримала виклик о 1:49 із суботи на неділю, і вже за 6 хв бригада медиків була на місці подій. Дівчині зробили протишокову терапію, ввели знеболювальне, знемобілізували і вже о 2:23 доставили до лікарні.

Як зазначає Максим Іонов, потерпіла дівчина перебувала у важкому стані. Вона отримала складну політравму, переломи кісток, деформації, у дівчини був низький тиск. Лікар зазначив, що загроза життю на той час однозначно була. Після огляду в лікарні низкою медиків, постраждалу шпиталізували.

Фото – Віталій Дятел

Водночас сьогодні очільник Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк зазначив нашим журналістам, що дівчина перебуває в стабільному стані та ніяких загроз її життю вже немає. Наразі головний лікар вказує на два переломи кісток голені, що однозначно потребує оперативного втручання. Однак перед тим 2-3 дні необхідно провести технічну підготовчу роботу – витягування кісток, а також різні обстеження. Операцію запланували на середу-четвер.

Слід зазначити, що в соцмережах протягом кількох днів обговорюють подробиці цього нічного ДТП. Утім, як зазначив Максим Іонов, свідків інциденту не було. Принаймні працівники швидкої їх не вписали у свої документи. Встановити винних може бути складно, адже ДТП сталася вночі.

Користувачі соцмереж активно обговорюють, чи була дівчина в стані алкогольного сп’яніння. Максим Іонов зазначає, що їхня служба цього факту не встановлювала через стан постраждалої. Натомість у броварській лікарні вказують, що інформацію про це не мають права надавати на загал.

У коментарях частина дописувачів також вказує, що на правоохоронців довелося чекати дуже довго. Дехто стверджує, що один із нарядів проїхав повз місце ДТП, не зупинившись.

Скрін під дописом Віталія Дятла (наразі недоступний), розміщено на 4594.com.ua

Тим часом у поліції вказують, що за фактом ДТП  відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України: «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Санкція цієї норми передбачає штраф від 3400 до 8500 грн, виправні роботи на строк до 2-х років, арешт на строк до 6-ти місяців або обмеження волі на строк до 3-х років – із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до 3-х років або без такого.

Чому правоохоронці обрали пункт статті, у якій ідеться про кваліфікацію травми як «середньої тяжкості», в поліції не уточнюють, адже самі правоохоронці визнали ушкодження дівчини тяжкими. Про інші деталі інциденту в поліції також не розповідають.

Джерело: Трибуна Бровари