ІІІ відкритий Всеукраїнський фестиваль “Ми-діти твої,Україно!”

image
3 Червня 2019, 11:16
Поділитися:

Вже третій рік поспіль літо на Сквирській землі розпочинається відкритим Всеукраїнським фестивалем «Ми – діти твої, Україно!», присвяченим Дню захисту дітей, який проходить у селі Пустоварівка. Цього річ на фестиваль прибули діти з лінії розмежування Донецької області та діти Київської, Вінницької, Житомирської областей.

На свято прибули поважні гості: В`ячеслав Анатоліїович Кучер – заступник голови Київської облдержадміністрації, Сергій Олександрович Тимофєєв – начальник управління фізичкої культури і спорту Київської облдержадміністрації, Тетяна Григорівна Власюк – помічник-консультант депутата Київоблради Л.П. Глиняного.

Дітей і гостей радо зустрічали голова Сквирської райдержадміністрації В.В.Галюк, заступник голови районної ради О.Г.Грищенко, Пустоварівський сільський голова М.О.Скочинський та директор ТОВ «Агрофірма «Колос» Л.В.Центило.

О 10 годині всі, діти і дорослі застигли, схиливши голови у Хвилині Мовчання біля Пустоварівського Меморіалу Героїв Другої Світової війни та Героїв АТО вшановуючи пам’ять загиблих за Україну захисників. Керівники району, сільської територіальної громади і почесні гості поклали квіти до Вічного Вогню і до монумента Героям АТО.

 

Потім розпочалася урочиста святкова хода «Україна вишивана» від Меморіалу до Головної сцени, в голові якої марширували юні барабанщиці, а за ними учні Сквирського ВПУ несли 30-метрове полотнище Державного Прапору України.

Відбулося урочисте відкриття спортивного майданчику зі штучним покриттям. Заступник голови Київської облдержадміністрації В.А.Кучер та начальник управління фізичкої культури і спорту Київської облдержадміністрації С.О.Тимофєєв подарували юним футболістам спортивні м’ячі.

Відбувся флешмоб “Ми за мир і дружбу” на завершення якого, в небо були запущені жовті і блакитні кульки.

З виконання Державного Гімну України та підняття Державного Прапору України і прапору «МИ – ДІТИ ТВОЇ, УКРАЇНО!» розпочалося урочисте відкриття фестивалю і акція «Вінок єднання»

Почесне право підняти Державний Прапор Українибуло надане учасникам фестивалю дітям із зони розмежування Донецької області.

Почесне право підняти Прапор ІІІ Всеукраїнського фестивалю «Ми – діти твої, Україно!» отримали: вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості

З Головної сцени фестивалю злітають Символ миру – білі голуби з рук дітей,які подарував учасник бойових дій в зоні АТО Олег Дзюземов.

З вітальним словом до учасників фестивалю і усіх присутніх звернувся заступник голови Київської облдержадміністрації В.А.Кучер.

Виступали учасники фестивалю, в парку Пустоварівського НВК діяла фотовиставка «ХАЙ ЗАВЖДИ ПОСМІХАЮТЬСЯ ДІТИ», відбувся фестиваль національної кухні, працювали різноманітні майстер-класи для дітей (різьблення по дереву, картини з вовни, вироби з бісеру, рукотвори, квілінг, виготовлення сувенірів, аква-грим, декоративний розпис, іграшки з фетру, лялька-мотанка, листівки ручної роботи), відбувся фестиваль національної кухні, проведені спортивні ігри та розваги (шахи, шашки, настільний теніс, арм-реслінг, карате, веселі старти, дартс) тощо.

Після урочистого закриття фестивалю «МИ – ДІТИ ТВОЇ, УКРАЇНО!» і церемонії нагородження перед глядачами виступили кращі дитячих колективи Київщини та естрадні виконавці Сквирщини.

Закінчилось свято концертом артистки Андріани і дискотекою DJ FLEX BC резидент клубу «Шоколад».

Джерело: Сквира.info