Супрун розповіла про цілющі властивості коноплі

image
2 Червня 2019, 20:23
Поділитися:

Медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів та допомогти у лікуванні таких тяжких захворювань, як епілепсія та онкологія.  Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у мережі Фейсбук.

За її словами, використання канабісу в медичних цілях — нормальна світова практика. На сьогоднішній  день ліки на його основі дозволені в 44 країнах, зокрема в ЄС, як-от у Польщі, Чехії, Хорватії, Бельгії, Німеччині, Австрії, а також у Канаді та США. В Ізраїлі, Румунії, Македонії та Пуерто Ріко канабіс заборонений, проте дозволений у випадках невиліковних хвороб.

Не треба уявляти важкохворих людей, особливо дітей з «косяком». Є різні способи споживання канабіноїдів: масла, таблетки, мазі і т.д. – коментує Супрун.

Медичні препарати з вмістом канабісу не викликають звикання чи залежності. Однак, чинне законодавство не дозволяє досліджувати канабіс та його похідні і використовувати для лікування. Ці речовини входять до списків наркотичних та психотропних речовин, обіг яких в Україні заборонений.

Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу — це реалізація їхнього права на медичну допомогу. Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях і медицині та поширювати більше правдивої інформації про це– коментує Супрун.

Для тих, хто хоче дізнатися більше читайте тут.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ