Києво-Святошинська влада планує використати виборчі “сітки” БПП

image
2 Червня 2019, 10:02
Поділитися:

Дата публикации: 02 июня 2019.

Голова Києво-Святошинської районної ради Вадим Гедульянов розробив “сітку” для скупки голосів виборців на території 95 виборчого округу в інтересах однієї із кандидатів.

Очевидно, мова йде про “сітки” підкупу виборців, які напередодні президентських виборів викрив журналіст Олександр Дубинський

Як повідомляє джерело в Києво-Святошинській райраді, Вадим Гедульянов особисто контролює побудову сітки, в яку наразі примусово втягують деяких сільських та селищних голів району, чиновників районної влади та інших бюджетників. Загальний кошторис витрат на закупівлю голосів виборців у Вишневому, Боярці та селах району становить понад 1 мільйон доларів США.

За інформацією джерел, ці кошти виділили декілька місцевих незаконних забудовників, які намагаються легалізувати своє незавершене багатоповерхове будівництво. Незадовго до виборів цим забудовникам районна влада зупинила погодження всіх документів. Нагадаємо, що в прямому ефірі журналіст Олександр Дубинський розповів, що йому надали документи, які доводять факти підкупу голосів на Київщині. Крім того, він заявив, що всі керівники районних штабів є керівниками районів, чиновниками.

Вадим Гедульянов, за інформацією Дубинського, керував “сіткою” БПП

Тоді у “файлах Дубинського” серед керівників штабів опинився і Вадим Гедульянов – голова Києво-Святошинської районної ради. Згідно документів Дубинського, Гедульянов щомісячно отримував 1400 доларів США доплати за формування “сітки БПП” та керівництво виборчим районним штабом.

Як повідомляє джерело, рейтинг керівництва Києво-Святошинського району на фоні результатів президентських виборів, обвалу даху спорткомплексу у Вишневому та численних скандалів про відкати суттєво знизився останнім часом, що змушує нервувати чиновників. Падіння рейтингу спричинило до масштабних схем використання бюджетних коштів з метою власного передвиборчого піару.

За таких умов, під час позачергових виборів депутатів до парламенту може бути задіяна “сітка” Вадима Гедульянова, яка начебто не “розвалилася”, незважаючи на публічне викриття.

“Вони почали будувати сітку через паніку. Остання соціологія показала, що лідером виборчої гонки є Володимир Карплюк, який першим розпочав свою кампанію, має голоси Ірпеня і ефектно “заходить” в Боярку, Вишневе та Білогородку. Тому прийнято рішення про масову скупку голосів, за яку відповідатиме Гедульянов”, – зазначає джерело.

Зрештою, новина про задіяння “сітки підкупу виборців БПП” не викликає подив. Адже, вже тривалий час в районі існує питання легітимності місцевої влади. Свого часу керівництво райради було обрано в кабінеті за закритими дверима. Тоді зацікавлених осіб не пропускали до кабінету “тітушки”.

Колишній голова Києво-Святошинської районної ради Олександр Тигов у інтерв’ю виданню “КиевВласть” так прокоментував своє зміщення з посади:

“Так, я вважав і продовжую вважати, що 27 вересня 2016 року Києво-Святошинська районна рада незаконно позбавила мене повноважень голови. Крім того, я впевнений, що для того, щоб зняти мене, адміністрацією району були обіцяні багатомільйонні бюджетні підряди на 2016-2017 роки цілій низці депутатів”.

Втім, експерти зазначають, що популістські районні заходи та спроби використання підкупу виборців через “сітку” Вадима Гедульянова навряд чи стануть тою силою, яка здатна вплинути на результати виборів. Раніше Містоінформ писав, що очільник МВС Арсен Аваков назвав програму “Турбота”, по якій регулярно звітує керівництво Києво-Святошинського району, механізмом для підкупу виборців.

Джерело: МИСТОИНФОРМ