Розподіл ділянок під гаражі та пільгові квартири для бійців, – коордрада з питань АТО

image
31 Травня 2019, 20:29
Поділитися:

Сьогодні, 31 травня, координаційна рада з питань АТО зібралася на планове засідання. Колегіальний орган погодив надання ділянок під гаражі більш як 10-ти бійцям із Броварів. Учасники засідання озвучили можливості надання квартир на пільгових умовах і безкоштовного МРТ у Києві. Побоюючись відсутності кворуму в майбутньому, коордрада вирішила змінити деяких своїх членів, які не відвідують засідань.

Головний юрист Броварської міської ради Олександр Каштанюк розповів присутнім про стан справ із будівництвом гаражного кооперативу для АТОвців у районі Княжицького переїзду. Із його слів, наразі там підсипали ями, вивезли дві вантажівки сміття, а також розсунули плити, завдяки чому на територію тепер можна вільно проїхати.

Олександр Каштанюк, начальник юридичного управління Броварської міської ради

Водночас підсипання ще триває. Далі запустять грейдер, який вирівнюватиме поверхню, зазначає керівник юруправління. Геодезичні роботи, про які йшлося раніше, теж іще попереду. Опісля планують провести толоку задля подальшого очищення території від сміття.

Про гаражі коордрада не лише говорила, а й ухвалювала рішення, хоч і рекомендаційні. Члени колегіального органу погодили заявки на отримання ділянок під гаражі понад 10-ти місцевим бійцям. Лише двом чоловікам на прізвища Коробко і Пінчук прохання відхилили. Мовляв, вони подаються вже не вперше, але досі не надали усіх підтверджувальних документів.

Станіслав Малець, радник міського голови з питань АТО

Як розповів ветеран війни Анатолій Фатеєв, у бійців з’явилась можливість придбати на пільгових умовах 5 квартир. Для цього потрібно перебувати на квартобліку в Броварах. 40 % вартості житла сплатять із обласного бюджету, 10 % за особисті кошти обласного депутата Олега Іваненка, а 50 % проплачує сам боєць у кредит під 7 % річних. Однак виплатити всю суму треба до настання пенсійного віку.

Члени коордради також розповіли, що броварські бійці мають можливість робити безкоштовно МРТ у столичній лікарні № 2 (неподалік ст. м. «Чернігівська», – ред.). Головне – узяти в Броварах направлення від лікаря. Єдине, що наразі не з’ясовано, які квоти в лікарні для броварських АТОвців. Нагадаємо, раніше бійці скаржились на відмови видавати талони на безкоштовні МРТ у броварській лікарні.

Координаційна рада також розглянула питання дисципліни відвідуваності своїх членів. Вирішили, що якщо учасник дорадчого органу відсутній без поважних причин більш як двічі, його виключають зі складу. Поважними причинами визнали хвороби, роботу, відрядження, навчання та складні сімейні обставини. Розглянувши конкретні пропозиції, члени коордради погодили виключення зі своїх лав Віктора Гребенюка. А замість Ігоря Муратова, який воює на Донбасі, включили Олеся Пугача.

Фото – Микола Кожемяко

Джерело: Трибуна Бровари