Що підготувала киянам філармонія у червні

image
31 Травня 2019, 16:43
Поділитися:

Попереду ще цілий місяць музичного сезону.  Знайомимо з найцікавішими концертами першої половини червня.

«Чародій Рахманінов. Життя і доля»

Протягом 2019 рокуНаціональна філармонія України презентує музично-літературну трилогію «Чародій Рахманінов. Життя і доля» за однойменною книгою київського письменника Олександра Головцова (автори цього проєкту – народний артист України, професор Володимир Лукашев, письменник Олександр Головцов). 
1 червня відбудеться друга частина проєкту. Вона присвячена темі діалогу двох легендарних митців кінця ХІХ століття та першої половини ХХ століття – композитора Сергія Рахманінова та співака Федора Шаляпіна. Ця тема не є випадковою. Адже, і Рахманінов, і Шаляпін не раз були в Україні, зокрема, в гастрольному турне – в Харкові, Одесі, Ялті та Алупці. Їхні долі тісно пов’язані і з Києвом. Минулого року світ відзначав 145-ту річницю від дня народження і Сергія Рахманінова, і Федора Шаляпіна. Вони народилися в один день, у різних географічно місцях та різних за походженням родинах, але більшу частину життя вони були близькими друзями. Рахманінов пережив Шаляпіна лише на 5 років…
У концерті беруть участь такі артисти: Тарас Штонда (бас), Сусанна Чахоян (сопрано), Анатолій Юрченко (баритон), Сергій Замицький (бас), Юрій Кот, Костянтин Фесенко, Лариса Деордієва, Марія Віхляєва, Анастасія Тітович (фортепіано), Віктор Мацко (ударні інструменти), Олена Ситник (арфа), Борис Лобода Світлана Корецька, Олесь Павлютін та Наталія Насікан (художнє слово), дует солістів – Герман Сафонов (скрипка) та Олена Строган (фортепіано), квартет гітаристів «Київ» (керівник – Володимир Шаруєв), ансамбль балету «Терен» (керівник – Євген Дралов), режисер-постановник – Володимир Лукашев, режисери – Марія Віхляєва та Олексій Дугінов, художник-постановник – Сергій Лукашев.

Вартість квитків: 70-300 грн.

«SymfoJazz»

2 червня виступить один із найбільш успішних піаністів і композиторів із України, постійний учасник найпрестижніших джазових фестивалів у країнах Європи – Дмитро Найдич. У концерті під назвою «SymfoJazz» класика поєднається із джазом.
Дмитро Найдич любить творчі експерименти. Наприклад, 2002 року у залі Національної філармонії України була представлена масштабна квазісюрреалістична фреска Sympholies, створена та оркестрована Дмитром Найдичем на основі Третього фортепіанного концерту Сергія Рахманінова. Цього разу у програмі концерту «SymfoJazz», окрім музики класиків – Вольфганга Амадея Моцарта, Ференца Ліста, Петра Чайковського і не лише, звучатимуть і твори самого Дмитра Найдича.

Вартість квитків: 80-400 грн.

«Симфонічний вимір»  

7 червня відбудеться концерт «Симфонічний вимір», де звучатиме музика класиків XVIII та XX століть – Йоганна Себастьяна Баха, Вольфганга Амадея Моцарта та Ігоря Стравінського.
Солісти цього вечора – український гобоїст Дмитро Гудима та литовська скрипалька Даля Кузнецовайте, яку знають у світі. Вона – лауреат іменної премії президента Литовської Республіки Валдаса Адамкуса, премії Мікалоюса Чюрльоніса та королеви Морт за видатні успіхи у виконавському мистецтві.

Вартість квитків: 80-400 грн.

«GUITARRA NUEVA» 

9 червня відбудеться концерт «GUITARRA NUEVA», де звучатимуть хіти у виконанні німецьких гітаристів «Machado Quartett». «Machado Quartett» – виняткові музиканти. Вони створили власний стиль – «guitarra nueva», що в буквальному перекладі з іспанської – нова гітара. У його основі – експериментальні методи гри, які розширюють звуковий спектр класичної гітари, дивують слухача витонченим аранжуванням. Як наслідок, виконавці руйнують межі між джазом, класичною та популярною музикою.
У цьому концерті бере участь народна артистка України, солістка Національної філармонії Ольга Чубарева (сопрано). Ольга Чубарева має імідж універсальної, різносторонньої співачки, що, з одного боку, охоплює репертуар від Баха до Шенберга, від джазу до естрадної пісні, а з іншого – не боїться експериментувати з різними стилями й жанрами, тим самим дивуючи аудиторію, постаючи перед нею в різних амплуа.

Вартість квитків: 70-350 грн.

Ф.Шопен, Олексій Гринюк (фортепіано), Київський камерний оркестр

13 червня виступить легендарний піаніст Олексій Гринюк, який нині живе у Великій Британії. Цього вечора звучатимуть відомі твори польського класика ХІХ століття Фридерика Шопена. Зокрема, Перший та Другий концерти для фортепіано з оркестром будуть представлені слухачеві у версії для фортепіано та струнних. Кілька років тому ці перекладення здійснив сучасний польський піаніст Бартоломео Комінек. Їх виконає Київський камерний оркестр під орудою диригента Наталії Пономарчук.

Вартість квитків: 100-500 грн.

С.Рахманінов – Концерт №1 для фортепіано з оркестром

14 червня звучатиме музика класика кінця ХІХ – першої половини ХХ століття Сергія Рахманінова, а солістом виступить піаніст Роман Лопатинський. Роман Лопатинський – один із найяскравіших українських піаністів молодої ґенерації. Концертний репертуар піаніста охоплює твори від бароко до сучасності. Пріоритетом у його музичних інтерпретаціях є індивідуальний підхід, де на першому плані – особистість виконавця. Його образу відповідає тип музиканта-романтика. У власні майже 26, Роман Лопатинський є лауреатом понад двадцяти престижних міжнародних конкурсів.

Вартість квитків: 80-400 грн.

Початок концерті о 19.00
Місце проведення: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ