Вісник Кагарличчини — Відсутність житла

image
30 Травня 2019, 15:36
Поділитися:

У четвер, 23 травня, відбулася сорок друга сесія районної ради VІІ скликання. В ній взяли участь, крім депутатів райради, міжрайонний прокурор, голови міста і сіл району, представники райдержадміністрації та засобів масової інформації.

Перед початком розгляду порядку денного голова райради Іван Семцов проінформував депутатів про те, що надійшла відповідь від Київської облдержадміністрації з приводу звернення активу району до голови КОДА про виділення коштів на придбання в Центральну районну лікарню рентгенапарату. розпорядженням голови КОДА Кагарлицькому району виділено 2,5 млн грн на придбання даної апаратури. Тепер рішення про виділення даних коштів має затвердити сесія обласної ради. «Зважаючи, що переобрано  голову облради, будемо сподіватися, що дане питання буде вирішено новим головою облради у найближчі терміни», – зазначив Іван Семцов.

З пропозицією хвилиною мовчання вшанувати пам’ять борців за незалежність України різних часів історії до зали звернувся депутат Іван Лисий. ЇЇ було обностайно підтримано.

Після цього депутат Іван Лисий зробив депутатський запит про сприяння у виділенні житла медичному працівнику с. Мирівка.

Відповідь на запит, а також інформацію по даному питанню зробив голова районної ради Іван Семцов. Він відзначив, що житлова проблема в районі тісно пов’язана із кадровою. Немає житла – не вистачає і фахівців у галузі. Тільки у ЦРЛ сьогодні наявні вакансії 2 педіатрів і 3 терапевтів. Перший крок до вирішення проблеми зробила міська влада, яка купила квартиру для молодого фахівця сімейної медицини. Сьогодні районна рада працює з окремими головами сіл, щоб вскладчину придбати ще одну квартиру для лікарів.

Є сподівання на фінансову допомогу з області щодо здійснення ремонтів у відділеннях ЦРЛ та переобладнання терапевтичного відділення під службове житло для лікарів.

«Будемо вирішувати спільно із сільськими радами і житлове питання по селах»,  – запевнив голова райради.

Після цього сесія перейшла до розгляду питань порядку денного.

Про внесення змін у рішення 39-ї сесії районної ради від 21. 12. 2018 року № 347-39 (ІІ)-VІІ «Про районний бюджет Кагарлицького району на 2019 рік» та додатків до нього доповідала начальник управління фінансів райдержадміністрації Наталія Перевера.

Після обговорення депутати прийняли рішення про внесення змін до районного бюджету. Зокрема, виділено кошти на ремонт ліфту в ЦРЛ, про що наголошувала депутат Оксана Ліпінська.

Завідувач інформаційно-аналітичного відділу комунального некомерційного підприємства Кагарлицької районної ради «Кагарлицька  центральна районна лікарня» Наталія Рогоза інформувала загал про районну Програму безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення жителів району за певними категоріями захворювань на 2019 рік.

Сесія затвердила дану Програму та її фінансування у межах асигнувань, передбачених у районному бюджеті.

Про управління об’єктами майна спільної власності територіальних громад району доповідав голова районної ради Іван Семцов.

По обговореному питанню прийнято відповідне рішення.

Про погодження отримання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Кузьминецька будівельна кераміка» інформував голова постійної комісії райради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин Олександр Широкоступ.

– Підприємство, яке дає роботу 130 працівникам і наповнюватиме бюджети всіх рівнів заслуговує на всіляку підтримку, – зазначив доповідач.  

Тому одностайно позитивним в цьому плані було і рішення сесії.

Останнім у порядку денному сесії було питання «Про затвердження Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Кагарлицькій районній раді», з інформацією по якому виступив голова райради Іван Семцов. Рішення по ньому не було прийнято.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна