У Борисполі проблеми з інсуліном

image
30 Травня 2019, 13:34
Поділитися:

У Борисполі виникла проблема із нестачею інсуліну для хворих на діабет, дане питання було озвучено на плановій нараді Бориспільського міського голови.

27 травня секретар міської ради Ярослав Годунок порушив питання нестачі інсуліну для мешканців Борисполя. Мова йшла про раніше виділений з міського бюджету 1 млн грн, але кошти кудись поділися — стверджував Годунок. «Мені телефонують люди та скаржаться, що в комунальній аптеці №24 немає інсуліну через відсутність фінансування, — повідомив секретар міськради. — За вихідні до лікарні потрапило двоє інсулінозалежних. Що нам заважає довиділити гроші із міського бюджету?» — обурювався Годунок.

Роз’яснювати ситуацію взялася заступник міського голови Людмила Пасенко, яка пояснила, що питання вирішиться найближчими днями.  

«Із 1 січня змінилося фінансування і наразі головним розпорядником коштів державної субвенції є не КНП «БЛІЛ», а районне управління соцзахисту. Так сталося, що міські кошти перераховано до районного бюджету, тому ми робимо все можливе, щоб днями кошти повернулися назад», — пояснила Пасенко. Також вона уточнила, що керівник соцзахисту Інна Мисловська запевнила, що на сесії райради 28 травня кошти з державної районної субвенції мають перерахувати до бюджету міста.

«Поки виділено 600 тис. грн і розподілено їх на кожен місяць. У квітні нам дали підтвердження, що кошти використано, а у травні за підписом голови РДА Туренка було повідомлено, що держсубвенції лишилося 136 тис. грн», — сказала Пасенко. Також уточнила, що район заключив договір на відшкодування вартості інсуліну із комунальною аптекою №24 після того, як керівництво було попереджено про звернення до правоохоронних органів. «Нині аптека №24 безперешкодно відпускає інсулін», — підсумувала Пасенко.

Іван Недогибченко, заступник голови Бориспільської районної ради, повідомив, що на сесії 28 травня розглядалося питання змін до бюджетів сільських рад, мови про перерахунок субвенції Борисполю не було через те, що Київська обласна рада не розглядала питання перерахунку цих коштів.

За його словами, без затвердження області перерахунок не може бути здійсненим. Натомість Людмила Пасенко повідомила «Вістям», що 30 травня бюджетна комісія Київської обласної ради має розглянути це питання на користь Борисполя.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама