Чоловіка, який викрав бюлетень на дільниці в 10-ій школі, оштрафували майже на 2 тис.грн

image
30 Травня 2019, 11:29
Поділитися:

За незаконне використання виборчого бюлетеня під час виборів Президента України, чоловіка оштрафували на 1 700 грн, повідомляє прокуратура Київської області.

Так, 21 квітня 2019 року, під час другого туру чергових виборів Президента України, 44-річний чоловік у приміщенні виборчої дільниці, розташованій у фойє ІІ-го поверху ЗОШ № 10, у кабіні для таємного голосування приховав виборчий бюлетень під верхнім одягом. Це помітили члени ДВК, наздогнали порушника, однак на подвір’ї школи чоловік устиг бюлетень порвати. Про мотиви чоловіка поліція не вказує.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 158-1 КК України, тобто у викраденні виборчого бюлетеня. Обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті.

Як зазначено в повідомленні, під час судового розгляду суддя погодився з доводами прокурора, визнав чоловіка винним у незаконному використанні виборчого бюлетеня та призначив обвинуваченому покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн.

Про те, чого не варто робити на виборчій дільниці, щоб не потрапити до в’язниці, можна прочитати ТУТ.

Джерело: Трибуна Бровари