«Житомирський бронетанковий завод» призупинив випуск корпусів БТР-4

image
30 Травня 2019, 09:48
Поділитися:

«Житомирський бронетанковий завод» призупинив випуск корпусів БТР-4, оскільки через застаріле законодавство Міноборони не приймає їх в експлуатацію.

У заяві «Укроборонпрому» йдеться, що ситуація пов’язана із проблемою у сфері стандартизації. Бронесталі, з яких виробляються бойові машини у США, Німеччині, Франції, Великобританії та інших країнах світу, визнано непридатними для української бронетехніки, – додали у концерні. 

Зазначається, що недопущення у виробництво європейських бронесталей спричинить критичні проблеми і на інших заводах бронетанкового кластеру Концерну, а також – у приватних компаніях. 

В «Укроборонпромі» наголосили на необхідності якнайшвидшого вирішення проблеми стандартизації, зокрема щодо допуску у внутрішнє виробництво імпортних бронесталей.

Повідомляється, що з огляду на звернення працівників ДП «ЖБТЗ», для вивчення дій керівництва підприємства щодо призупинки лінії буде проведена позачергова перевірка фахівцями Концерну.

На час роботи комісії, з метою забезпечення її об’єктивності, директора «ЖБТЗ» Ігоря Пшеничного тимчасово відсторонили від обов‘язків.

Читайте також: Заворушення в Одеській колонії – повна втрата адміністрацією контролю, – експерт

Читайте також: В Києві на Рибальському загорівся корабель (відео)

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV