Родина поліцейських: про роботу, нагороду і Говерлу

image
30 Травня 2019, 07:56
Поділитися:

У Бориспільському відділі поліції Головного управління Національної поліції в Київській області разом працюють Віталій і Катерина Коновалюк. «Вісті» дізналися у молодого подружжя про особливості професії та тонкощі поєднання службового і сімейного життя.

Старший лейтенант поліції Катерина Коновалюк працює у відділі з квітня 2017 року, займає посаду старшого інспектора з режиму секретності. Віталій — дільничний офіцер поліції сектору превенції. Він займається превентивною діяльністю, тобто профілактикою правопорушень, приймає заяви від громадян, складає протоколи про факти порушень та сприяє розкриттю кримінальних правопорушень.

Познайомилися молоді люди під час навчання в Національній академії внутрішніх справ, після закінчення якої Катерина отримала дипломом з відзнакою. Дівчина здобувала освіту в Луганському держуніверситеті внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка, однак через події на сході України була переведена до Києва. Зізнається, що з 6 класу мріяла одягти форму і стати на варті правопорядку. Із дитинства займалася спортом: спочатку в секції таеквондо, потім потенціал помітив тренер Бориспільської ДЮСШ з легкої атлетики Іван Якович Гончаренко. І не помилився: Катерина — неодноразова переможниця змагань міста Києва і  області, призер престижних змагань. Віталій, який хотів бути схожим на батька-поліцейського, також вирішив поєднати життя з правоохоронною системою.

Головна мотивація у професії для поліцейського подружжя — справедливість та допомога людям .

Професія вимагає постійного самовдосконалення і підготовки. З березня цього року поліцейські щомісяця вдосконалюють навики з функціональної, тактичної, вогневої підготовки та з безпеки життєдіяльності в мережі інтернет. Процес активної комп’ютеризації правоохоронної системи спрощує процес набуття необхідних знань. Щороку поліцейські складають комплекс заліків із службової підготовки, до яких входять заліки з фізичної та вогневої підготовки.

Робота поліцейського вимагає постійної концентрації і готовності. Трапляються надзвичайні події. «Минулого року, — розповідає Віталій, — я брав участь у заходах з охорони громадського порядку в центрі Києва. Тоді мітингувальники почали штурм Жовтневого палацу, який переріс у заворушення. Працівники правоохоронних органів тримали оборону пам’ятки архітектури». За це старший лейтенант поліції Віталій Коновалюк був нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою — нагрудним знаком Міністерства внутрішніх справ «За відвагу в службі». «Буває важко, але ми знали, на що йшли, коли обирали професію», — додає Віталій.

Важка робота не завжди знаходить відгук у серцях людей. «У суспільстві деякі не розуміють нашу компетенцію та сферу наших повноважень. Тому гостро сприймають відповіді на звернення, — зауважує Віталій. — Потрібно покращувати рівень взаємодії поліції з громадянами». Ідеальний поліцейський, на думку співрозмовників, повинен бути готовим прийти на допомогу.

Під час бесіди Віталію надійшло повідомлення про факт крадіжки. Перепросивши, він вирушив на місце події. 

Заробітною платою молоді люди (на диво) задоволені. «Усіх грошей не заробиш, а ми зароблене отримуємо вчасно і стабільно. До того ж, маємо преміювання», — говорить Катерина. 

Напружена служба виснажує, тому молоді правоохоронці відпочивають за улюбленими заняттями: Катерина вишиває бісером, а Віталій захоплюється риболовлею. У відпустках люблять активно проводити час. Нещодавно були в Карпатах, де на День туризму підкорили Говерлу.

Сімейному життю, кажуть, служба не стає на заваді. «Працюємо в одному відділі, але в різних службах, тому нам є про що говорити після роботи, окрім роботи». 

Молоде подружжя мріє не зупинятися на досягнутому й продовжувати йти обраним шляхом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама