У Верховній Раді виступили поти оголошення дефолту

image
28 Травня 2019, 16:06
Поділитися:

Однією з топ-тем обговорюваних 28 травня під час пленарного засідання Верховної Ради стала заява олігарха Коломойського щодо необхідності оголошення в Україні дефолту. 

Голови фракцій виступили категорично проти такого сценарію для держави і закликали Президента Зеленського ні в якому разі не дослухатися до подібних порад.

«Дефолт означає глибоку фінансову кризу зі знеціненням національної валюти, величезними втратами підприємців, масовим збіднінням народу, втрату міжнародної довіри і підтримки, а іноземний і не тільки інвестор піде з України. Кожна держава після дефолту витрачає роки на відновлення економіки. Що є більш ризикованим – це дефолт рід час російської агресії, його наслідком може стати припинення фінансування армії і це вже пряма загроза для існування незалежної України», – заявив голова фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов.

«Влада має професійними рішеннями запобігати банкрутству країни, а не провокувати дефолтні стани. Саме тому «Народний фронт» спільно з нашим лідером звертається до Президента Зеленського із закликом сформувати свою економічну програму та програму співпраці з міжнародним валютним фондом», – зазначив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Читайте також: Синоптики: Травень завершиться літньою спекою

Читайте також: На заводі «Енергія» запускають проект хімічної очистки димових газів

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV