Олександр Терещук проінспектував стан будівництва школи у м. Вишневе

image
28 Травня 2019, 14:29
Поділитися:

Голова Київської ОДА Олександр Терещук в рамках робочої поїздки до м. Вишневе Києво-Святошинського району проінспектував стан будівництва 2 корпусу Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Очільник Київщини оглянув приміщення школи та поспілкувався з представниками громадськості щодо проблемних питань.

Наразі школа працює у трьохзмінному режимі. Учбовий заклад розраховано на 560 місць, однак, на сьогодні в ньому навчається 1399 учнів, що складає 249% від проектної потужності! Середня наповнюваність класів 29 дітей.

Голова облдержадміністрації наголосив, що будівництво буде закінчено до кінця 2019 року.

«Школа будується занадто довго. Скажу відверто, я бачу, що тут просто заробляли гроші, замість того, щоб будувати школу. В минулому році були виділені певні кошти з бюджету, є дефектні акти. Але роботу не було організовано належним чином. В цьому напрямку будемо працювати з прокуратурою і поліцейськими. Наразі ми зрушили ситуацію з мертвої точки, в нас є кошти на будівництво та порозуміння з Обласною радою й громадськістю. Бюджет нарешті прийнято. Також ми отримали позитивний експертний звіт за результатами розгляду відкоригованого проекту. Сума складає більше 50 млн. грн. Частина коштів виділена. Маємо створити новий сучасний освітній простір. За рахунок добудови нам вдасться забезпечити понад 1400 місць для учнів. Впевнений, в цьому році ми закінчимо будівництво», – наголосив Олександр Терещук.

Нагадаємо, ІІ черга будівництва Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст №1 розпочалась ще у 2006 році. Проте через відсутність фінансування у 2014 році її було призупинено до 2017.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація