У паралізованої дівчинки підтвердили діагноз кору

image
28 Травня 2019, 10:01
Поділитися:

Лікарі спеціалізованого відділення обласної лікарні в Боярці лабораторно підтвердили діагноз кору в паралізованої 12-річної дівчинки з Броварів. Дитина, яка потрапила до медиків ще 10 травня, залишається у стабільно важкому стані, з реанімації її не переводять. Про це сьогодні «Трибуні Броварів» розповіла Віра Товстоног, керівниця броварського міськрайонного відділу лабораторних досліджень.

Нагадаємо, 12-річну ученицю 5-ої школи шпиталізували в броварську лікарню 10 травня із діагнозом «кір». Однак дуже швидко в неї почалися прояви гострого невиразного паралічу. Дитину перевели до обласного відділення в Боярку. Лікарі запідозрили, що в дівчинки може бути енцефаліт або, навіть, поліомієліт. Підозри підкреслювала відсутність будь-яких вакцинацій у дитини.

Як сьогодні зазначила Віра Товстоног, нарешті з’явились результати аналізу на кір. Лабораторія підтвердила, що дівчинка заразилася саме цією недугою. Водночас, враховуючи відсутність усіх щеплень, у такий період хвороби в дитини може «вилізти» і будь-яка інша інфекція. Тому ані енцефаліт, ані поліомієліт не відкидають, принаймні, до отримання результатів на відповідні аналізи.

Зі слів Віри Товстоног, через специфічність досліджень аналіз на поліомієліт робиться довше. Для цього необхідно 8-16 днів. До того ж, потрібні зразки для цього дослідження вдалося відібрати лише 17-20 травня.

Зазначимо, що в Броварах триває спалах кору. Причому, за інформацією броварського міськрайонного відділу лабораторних досліджень, значне зростання захворюваності відбулось у квітні. Але з початком травня кількісні показники почали повільно спадати.

Загалом за 2019 рік у Броварах уже захворіло 385 жителів, із яких майже половина є дітьми. Із 17 по 24 травня в місті зареєстрували 21 нового недужого на кір, із яких 2/3 – неповнолітні. Цього тижня надзвичайно заразна хвороба вразила учнів 1, 5, 6, 7, 10 шкіл і НВК.

Джерело: Трибуна Бровари