“Ніколи не забуду побачене в Ірпені”: до України прибув прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, – ФОТО

image
21 Травня 2022, 16:45
Поділитися:

До України з робочим візитом прибув прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта.

Він приїхав за запрошення прем’єр-міністра України Деніса Шмигаля. В рамках свого візиту іноземний гість відвідав Ірпінь – одне із найбільш постраждалих міст від рук окупантів на Київщині.

Антоніу Кошта був шокований масштабами руйнування містечка, в якому до повномасштабного вторгення агресора проживало понад 60 тисяч мешканців.

Ніколи не забуду візит до Ірпеня. Рівень руйнування та насильства величезний. Я став свідком нещадних, невибіркових та невиправданих атак, – написав він у Твіттері.

I will never forget the visit to #Irpin. The levels of destruction and violence are completely devastating. I testified the evidence of vicious, indiscriminate and unjustified attacks. pic.twitter.com/f9f1Kmh9Ra

— António Costa (@antoniocostapm) May 21, 2022

Політик підкреслив, що найбільше був вражений насильством проти мирного населення.

Війна завжди зачіпає безневинних людей. Сім’ям, які мали тут життя, роботу, сусідство, довелося кинути все, щоб спробувати врятувати своє життя, – написав прем’єр-міністр Португалії.

Глава португальського уряду додав, що прибув на знак солідарності з українським народом.

Нагадаємо, Португалія засуджує варварське вторгнення в Україну, підтримує в боротьбі з агресором та надає допомогу з бронетехнікою та іншими видами зброї.

Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен та прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес у рамках свого візиту в Україну зустрілися з президентом Володимиром Зеленським та відвідали звільнену Бородянку. За їхніми словами, вони “шоковані звірствами армії путіна”.

Вас також може зацікавити: “Історія не забуде військових злочинів”: голова Європейської ради Шарль Мішель відвідав Бородянку, – ФОТО

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини



Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua