НЗСУ анулювала 10 тисяч декларацій ірпінчан з лікарями: Ірпінь позиватиметься до суду

image
25 Травня 2019, 21:43
Поділитися:

Сьогодні Національна служба здоров’я Українив односторонньому порядку розірвала декларації з понад 10 000 мешканцями Ірпеня, серед яких діти та дорослі. Усі декларації були підписані в амбулаторії N 1 (вул. Садова, 38). НЗСУ аргументує такі дії тим, що декларації були укладені з порушеннями.
“На засіданні комісії 16.05.2019 було прийнято рішення про деактивацію в електронній системі охорони здоров‘я 10 244 декларацій про вибір лікарів, які надають первинну медичну допомогу в амбулаторії №1 КНП “Ірпінський центр ПМСД” Ірпінської міської ради, як таких, що були укладені з порушеннями”, – йдеться у роз’ясненні НЗСУ.
Редакція “04597”, щоб прояснити ситуацію, звернулася за коментарем до заступника Ірпінського міського голови Олени Чернявської, яка курує медицину.

“Сьогодні, зранку, НЗСУ порушила закон про державні гарантії та в односторонньому порядку розірвала декларації з 10 000 нашими мешканцями (серед них багато діточок), тими хто обрав собі лікаря в амбулаторії N 1. В односторонньому порядку, не враховуючи думки підписантів декларацій, вони вирішили, що декларації укладені з порушеннями, та видалили їх з системи Електронне здоров`я, – зазначила Олена Чернявська. – Що по факту: ті хто потрапив до списку залишаються без медичного обслуговування у свого сімейного лікаря чи педіатра, і має зараз право лише на безкоштовну невідкладну допомогу!!!!”

“КНП «Ірпінський міський центр ПМСД» звичайно справу так не залишить, а має право і буде позиватись до суду!” – наголосила Олена Чернявська.

Адміністрація Ірпеня приносить вибачення за такі незручності та гарантує, що всі пацієнти, які постраждали з амбулаторії № 1 не залишаться без медичного супроводу.

Усім, хто укладав декларації в амбулаторії № 1 мають найближчим часом звернутись до свого лікаря (просто зателефонувати) та перевірити чи ви не потрапили в цей список.

Лікарі амбулаторії допоможуть в найкоротший термін переукласти декларацію.
Ще раз нагадуємо, що дана ситуація стосується лише тих пацієнтів, хто уклав декларацію з лікарями 1-ї амбулаторії (вул. Садова 38, 29).
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня