ЗМІ показали фото евакуації перших ста маріупольців з оточеної ворогом “Азовсталі”

image
1 Травня 2022, 18:59
Поділитися:

1 травня 2022 г. 18:45

Відбулася перша евакуація цивільних людей, що опинилися на території маріупольського заводу “Азовсталь” в оточенні рашистів. Евакуація тривала за участі урядовців України, країни-агресора, а також представників Червоного хреста, що має не дуже гарну репутацію серед українців. В ЗМІ показали й перші фото звільнених маріупольців.

Фоторепортаж про повернення, як передає КиївВлада, опублікувало видання Reuters.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підтвердив, що розпочалася евакуація цивільних осіб із бункерів заводу “Азовсталь” у Маріуполі, за сприяння ООН.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі.

Дякую нашій команді! Нині вони, разом з представниками ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу”, – написав Зеленський.

У своєму ТГ депутат Давид Арахамія також підтвердив, що переговори за сприяння ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста й Офісу президента успішно завершились домовленістю щодо проведення операції з порятунку цивільних у бункерах “Азовсталі”. До першої групи цивільних, яких евакуюють, потрапили діти, жінки й особи похилого віку.

Нагадаємо, 29 квітня неподалік Гостомеля буловідкрито тимчасову переправуна трасі М-07 Київ – Ковель – Ягодин через річку Ірпінь. По ній можуть пересуватись як легкові автівки, так і вантажівки та автобуси.

Читайте:Між Києвом та Ірпенем з 25 квітня відновлюють рух автобусних маршрутів (графік)

Фото: ФБ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона