Останній дзвоник: як це було в броварській 10-ій школі. ФОТОРЕПОРТАЖ

image
24 Травня 2019, 20:07
Поділитися:

У броварських школах свято Останнього дзвоника відбулося традиційно в останню п’ятницю весни – 24 травня. Як саме це було в ЗОШ №10 зафіксував  фотограф «Трибуни Броварів» Микола Кожемяко.

Останній дзвоник для усіх випускників в Україні продзвенів сьогодні, 24 травня. Не стали виключенням і Бровари. Лише в гімназії  ім. С. Олійника свято Останнього дзвоника  відбудеться завтра, 25 травня.

Як повідомили в броварському управлінні освіти, цьогоріч школу закінчили 1113  дев’ятикласників (1038 – у 2018 році)  та 465 одинадцятикласників (458 – минулого року). У новому навчальному році школи поповняться 1800-ма першокласниками.

З понеділка, 27 травня, у 9-класників розпочнеться державна підсумкова атестація (ДПА). А у випускників сесія ЗНО вже стартувала: 21 травня відбулося перше тестування з математики. Наступне – 23 травня з української мови.

Лише після закінчення ЗНО та отримання його результатів випускники зможуть розпрощатися зі школою. Офіційної та чіткої дати святкування  випускного в Україні немає. Обрати можна будь-яку дату, починаючи з 24 травня і до кінця червня. Дати останнього дзвоника і випускного навіть можна поєднати. У Броварах вирішили цього не робити і свята розділили. Тож  останній дзвоник  продзвенів 24 травня, а випускний для 11-класників відбудеться у понеділок,  27 травня о 17 год на майдані Свободи. Дев’ятикласники  прощатимуться зі школою 14 червня.

Безпосередньо у 10 школі випускниками стануть 136 дев’ятиласників та 42 одинадцятикласники. Саме учні ЗОШ №10 цього року перемогли у всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»), яка відбувалася в Броварах за участі 10 місцевих закладів освіти.  Перше  місце виборов рій «Серце патріота» із 10 школи. Це була перевірка знань школярів із військової  підготовки, географії, історії, медицини та практичних навичок. А вчора, 23 травня, учні цієї ж школи здобули чергову перемогу в змаганнях із пожежно-прикладного спорту, які відбулися на базі стадіону училища фізичної культури. Сьогодні біля стін рідної школи для них продзвенів останній дзвінок, який сповістив про закінчення навчального року.

Директорка школи Надія Боліла (посередині)

 Фото – Миколи Кожемяки

Джерело: Трибуна Бровари