Посвідчення для дітей із багатодітних родин з’являться ближче до осені, – чиновники

image
24 Травня 2019, 17:06
Поділитися:

У Броварах досі немає бланків посвідчень для дітей із багатодітних сімей, які досягли 6-річного віку, і найближчим часом їх не очікують. Документи, які виготовляють не на місцевому рівні, обіцяють виготовити і направити на Бровари ближче до осені. Про це, посилаючись на обласне профільне відомство, під час оперативної наради з участі міського голови 20 травня розповіла Аліна Ярмоленко, керівниця броварського міського відділу сім’ї та молоді.

Нагадаємо, як зазначали чиновники раніше, через відсутність посвідчень діти, які мають право на отримання 1700 грн допомоги, не можуть одержати своїх виплат. Ще минулого тижня броварські можновладці висловлювали сподівання, що проблема вирішиться протягом 7 днів. Але цього понеділка стало зрозумілим, що питання може затягнутися на місяці.

Зі слів Аліни Ярмоленко, минулого тижня її відділ видав 8 посвідчень для батьків з багатодітних родин. А от посвідчень для дітей досі нема. У телефонному режимі з області повідомили, що бланки документів мають з’явитися ближче до осені. Як раніше зазначали чиновники, дефіцит виник, оскільки Мінісоцполітики не розрахувало правильно потребу. Проблема є загальноукраїнською.

Керівниця відділу сім’ї та молоді Аліна Ярмоленко зауважила, що посвідчення видається дітям з багатодітних родин, які досягли 6-річного віку. У Мінсоцполтики вказують, що документ підтверджує статус багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Зазначимо, що чиновники обласної служби у справах дітей та сім’ї протягом робочого дня не відповіли на дзвінки за робочими номерами. А в прес-службах Мінсоцполітики та Київської обласної державної адміністрації відмовились коментувати ситуацію із посвідченнями, зауваживши, що відповідь буде надана лише на запит.

Нагадаємо, із 1 квітня цього року уряд збільшив виплати багатодітним родинам до 1700 грн. Як було заплановано, кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, тепер має змогу оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6 років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн – додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини.

Джерело: Трибуна Бровари