Про епідемічну ситуацію в місті Бровари за період з 17.05.2019 р. по 23.05.2019 р.

image
24 Травня 2019, 16:39
Поділитися:

За минулий тиждень Броварським МРВЛД отримано 56 термінових повідомлень про виявлення в місті небезпечних інфекційних захворювань або підозри на них. Всі вони опрацьовані. Про це подомляється на сайті Броварської міської ради.

Не було зафіксовано групових спалахів небезпечних кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь. Реєструвались  випадки гострих кишкових інфекцій у дітей та дорослих – 10  випадків, сальмонельоз-2 випадки,інфекційний мононуклеоз  окремі випадки  крапельних інфекцій; в тому числі:   кір – 21 випадок, інфекційний мононуклеоз – 2, вітряної віспи – 9, скарлатина – 4 та інші інфекції. Зареєстровано 6 покусів мешканців міста тваринами. 

Гастроентероколіти – 10 випадків, дітей – 8,   неорганізованих – 5,  та 2 дорослих, на стаціонарному лікуванні знаходиться  8   хворих. Захворівші  епідеміологічно не пов’язані між собою.

Серед захворівших 3 організованих  дітей, що  відвідують ЗОШ№6 – 1 випадок,  гімназію ім.С.Олійника, НВК-1. 

Захворювання дітей не пов’язане з харчуванням у навчальних   закладах. 

Керівникам дитячих закладів надано рекомендації щодо проведення протиепідемічних заходів  на час інкубаційного періоду (введення режиму дезінфекції при вологому прибиранні  приміщень, митті столового посуду, іграшок, обладнання, та спостереження за контактними),  проінформовано начальника управління освіти.

В інших вогнищах в  необхідних випадках  проводились епідеміологічні обстеження та проводилась заключна дезінфекція. Спостереження за контактними по сім’ї  проводиться сімейним лікарем за нашою рекомендацією.

Сальмонельоз-2 випадкидорослі, лікуються в стаціонарі.

Вірусний гепатит-2 випадкидорослі, лікуються в стаціонарі.

Кір – 21 випадок,  дорослих – 8 випадків, дітей – 12, неорганізованих – 5, організованих – 8 (СШ №7- 2, НВК-2, і по одному випадку СШ №5, №1, №6 і №10). 

При проведені епідеміологічного розслідування встановлено, що захворілі дорослі не щеплені проти кору,  хворіють діти не щеплені, або не повністю щеплені проти коруНа стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях Броварської БКЛ знаходяться  14 хворих, а 7 лікуються амбулаторно. 

У місті та районі  станом на 23.05.2019 року захворіло на кір  604 особи, в тому числі дітей – 267, у  місті  зареєстровано 385 випадків із них 179 дітей, що становить 46,5% від захворілих

Вітряна віспа –  9  випадків, всі діти організовані: БНВО, ЗОШ №2,3 і 9 по одному випадку, ДНЗ Теремки-2 і ще по одному випадку ДНЗ «Золота рибка», «Ялинка» і «Золотий місточок».  Всі хворі лікуються  амбулаторно. Спалах вітряної віспи закінчиться після того, як накопичиться імунний прошарок перехворілих.

Скарлатина –  4  випадки (ДНЗ Теремок,Зірочка і ЗОШ №5 і №6).

Інфекційний мононуклеоз –  2 випадки ( ЗОШ№5 і №6). Хворі знаходяться на  амбулаторному лікуванні.

Завідувачкам ДНЗ, директорам шкіл надано рекомендації по проведенню протиепідемічних заходів у закладах, направлених на локалізацію і ліквідацію вогнищ інфекційних захворювань, а також проінформовано начальника управління освіти.        

Зооантропонозні   захворювання.

З приводу покусів тваринами: за останній тиждень у медичні заклади міста звернулося  6  мешканців.  

Покуси нанесені 4 відомими тваринами (коти),  тому антирабічне лікування не призначалось до закінчення спостереження за  тваринами, яке проводиться працівниками управління ДПСС протягом 10 днів. Інші двоє: один з них покусаний невідомою собакою, а ще один- невідомим котом (отримують антирабічне лікування).

ІІ. Моніторингові дослідження.

1. Згідно Плану моніторингових досліджень на 2019 рік фахівцями відділу на минулому тижні закінчувалось проведення лабораторних досліджень про та зразків відібраних у пологовому відділенні КНП «Броварська БКЛ» та на харчоблоці закладу.

Про результати досліджень інформація направлена директору КНП Броварська БКЛ» БМР БРР з відповідними рекомендаціями.

2. Потужність поглиненої в повітрі дози гамма-випромінення в контрольній точці багаторічних спостережень (вул.Шевченка,12) становила 16 – 19 мкр/год, що не перевищує багаторічні показники та допустимі норми.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed