В Макарові Київської області запрацювали фонтани

image
24 Травня 2019, 15:04
Поділитися:

Дата публикации: 24 мая 2019.

Про це повідомляють у соціальній мережі жителі Макарова, зазначається, що реконструкція фонтанів тривала з 2018 року.

Із посереднього провінційного селища до комфортного невеликого містечка – Макарів Київської області за останні роки демонструє відчутний прогрес у своєму розвитку. Днями, на центральній площі запрацювали реконструйовані фонтани, роботи по їх відновленню тривали з 2018 року, загальна вартість робіт, згідно системи публічних закупівель Prozorro, склала 2,87 млн. грн, зимою фонтани були тимчасово законсервовані.

Ще в серпні 2018 року фонтани на площі у Макарові Київської області мали досить непривабливий вигляд, кидалися в око облущені стінки. Сьогодні мешканці та гості селища знову можуть насолоджуватись шумом води та милуватись цією декоративною окрасою площі. На додачу, фонтани тепер грають різними барвами і ввечері виглядають дуже елегантно.

Щоправда, фонтани сподобались не всім, незадоволеними традиційно залишились активісти. Так, звинувачення у завищенні вартості робіт по реконструкції фонтанів були озвучені місцевою політичною активісткою Юлією Олексишиною, за її версією такі роботи повинні коштувати на декілька мільйонів менше. Проте, огляд тендерів на публічній системі Prozorro не підтверджує її припущення, навпаки ціна договору скоріше звичайна порівнюючи із аналогічними замовленнями.

Не викликало сумнівів і підприємство, ТОВ “Іоланда”, яке здійснювало роботи, воно дійсно займається облаштуванням фонтанів і не є прокладкою, які часто використовують у такого роду замовленнях. Схоже на те, що Юлія Олексишина елементарно дезінформувала громаду скориставшись гучною місцевою подією для досягнення власних політичних інтересів.

Але, як виявилось, новий парк, сучасне вуличне освітлення, якісне асфальтуання, дитячі майданчики, фонтани та набережна здатні змінити не тільки селище, а й ставлення громади до представників місцевої влади. Так, на чергове намагання політичних опонентів та їх посіпак дискредитувати Макарівського селищного голову Вадима Токара, мешканці відповили істотною підтримкою чиновника, що в українських реаліях виглядає майже неймовірним. Нагадуємо, Вадим Токар очолює Макарівську селищну раду з 2015 року.

Зрештою, різного роду політиканські закиди не вплинули на здатність людей, звичайних мешканців Макарова, гідно оцінити чергове покращення у селищі та просто від душі порадіти грі крапель і барв, які нікого не лишать байдужими.

Джерело: МИСТОИНФОРМ