єдине місто на Київщині, де люди задоволені підходом місцевої влади до ремонту доріг(ІНФОГРАФІКА)

image
24 Травня 2019, 10:28
Поділитися:

Дата публикации: 24 мая 2019.

У травні 2019 року Mistoinform провів опитування серед жителів 9 міст Київської області. Ми запитали: “Як ви оцінюєте підход місцевої влади до ремонту та заміни дорожнього покриття?”, задоволеними виявились лише мешканці Ірпеня Київської області.

Дороги – чи не найголовніше питання для містян. Приорітетним його вважають як жителі великих міст, в тому числі столиці України, так і маленьких населених пунктів. Ями, виступаючі над дорожнім покриттям люки, тріщини та вибоїни, розбиті тротуари – це точно не те, з чим хоче зіштовхнутись пішохід чи автомобіліст.

Незважаючи на політику уряду в частині ремонту та побудови доріг, якість дорожнього покриття в українських містах залишається низькою. Так, згідно звіту World Economic Forum про Індекс глобальної конкурентоспроможності 2017-2018 років Україна опинилася на 130 місці серед 137 країн по якості доріг, наші сусіди по рейтингу Мозамбік та Парагвай.

Причини для невтішних результаів різні:

клімат, достатньо згадати про перепади температур взимку; недостатня каліфікація та безвідповідальність дорожних будівників, наприклад, у мережі можна знайти багато фото на яких асфальт кладуть безпосередньо у калюжі; неефективність місцевої влади та корупційні схеми, за якими будується левова частка українських автошляхів.

У травні 2019 року Mistoinform провів опитування серед 1830 жителів 9 міст Київської області у найбільших регіональних спільнотах соціальної мережі фейсбук. Ми запитали: “Як ви оцінюєте підход місцевої влади до ремонту та заміни дорожнього покриття?”. В даному випадку, ми не цікавились цифрами, бюджетами, не ускладнювали питання будь-якою регіональною специфікою. В результаті, ми отримали просто незаангажоване відчуття водіїв, мешканців міст, які кожного дня пересуваються дорогами своїх міст.

Як ви оцінюєте підход місцевої влади до ремонту та заміни дорожнього покриття? 9 міст, 1830 людей

Бориспіль

Лише 3% опитаних задоволені роботою місцевої влади, 57% вважають ефективність місцевої влади Борисполя посередньою, 40% впевнені – до ремонту доріг відносяться халатно.

Боярка

Не може похвалитися гарним результатом Боярка Київської області, 54% опитаних вважають, що до ремонту доріг тут відносяться безвідповідально. Жителі пов’язують низьку ефективність міської влади у цьому питанні з протистоянням міської та районної влади, яке триває вже певний час. 42% вважає, що не дивлячись на розбіжності із районною владою, дороги роблять задовільно. Задоволені дорогами лише 4% опитаних.

Бровари

Трохи краща ситуація у Броварах, де 8% опитаних впевнені у ефективному ремонту та побудові нових автошляхів. Щопрвда 43% вважають, що дороги роблять безвідповідально.

Вишгород, Васильків, Вишневе

Ці міста дуже схожі своїми показниками, приблизно половина опитаних в цих містах Київської області вважає, що місцева влада посередньо займається ремонтом доріг. Від 39 до 43% вважають підхід до ремонту та побудови нових доріг у Вишневому, Василькові та Вишгороді безвідповідальним. З-поміж вказаних міст найбільш незадоволеними є мешканці Василькова.

Обухів

Обухів Київської області показав відчутно кращий результат – 27% впевнені – дороги ремонтують ефективно. Опитаних жителів, які б вважали підхід місцевої влади до ремонту та побудови автошляхів безвідповідальним назбиралося лише 16%.

Українка

Безумовним лідером антирейтингу стало місто Українка Київської області. 58% у місцевих спільнотах фейсбук вважають підхід місцевої влади до ремонту автошляхів жахливим, 40% – посереднім і, лише, 2% вважають підхід влади до ремонту та побудови нових доріг по-справжньому ефективним.

Ірпінь

Своїм результатом здивувало і місто Ірпінь. За результатами опитувань Ірпінь став єдиним містом на Київщині, де люди переважною більшістю задоволені підходом місцевої влади до ремонту доріг. За це віддали голоси 56% опитаних, ще 34% вважають зусилля у цьому напрямку посередніми.

В той же час, незадоволеними підходом до ремонту та побудови нових автошляхів виявились лише 10% опитаних.

За результатами проведеного опитування можна виділити впевненого лідера – це місто Ірпінь – єдине місто на Київщині, де більша частина опитаних вважають підхід місцевої влади до ремонту доріг ефективним. Нажаль, є й найгірший показник – це місто Українка, де жителям частіше треба запитувати у місцевої влади чому дороги у їхньому місті ремонтують вкрай погано.

Джерело: МИСТОИНФОРМ