Стеллі на Майдані Незалежності влаштували душ Шарко (відео)

image
23 Травня 2019, 22:21
Поділитися:

Акція відбувається вперше з появи монументу у 2001 році. Це вже восьмий пам’ятник столиці, який відмивають від бруду. Очищатимуть монумент впродовж трьох днів. 

Як все відбувається – дізнавалися кореспонденти телеканалу «Київ»

«Зараз на Майдані  25 працівників, які своїми руками будуть виконувати роботу, 5 верхолазів і 20 працівників з них 10 сервісних клінерів і 10 працівників інженерного складу які допомагають нам підключити та налаштувати техніку», – розповіла представниця клінінгової компанії Тетяна Давидович. 

Спочатку прибирають стелу в середині. Знімають наліпки, залишки скотчу та різноманітні написи.

Очищатимуть монумент спеціальними розчинами, які призначені винятково для мармуру. Місцями митимуть лише звичайною водою.

Всі 62 метри Стелли помити не зможуть. Адже техніка, яка може дістатися Оранти,  занадто важка і може пошкодити плитку, якою вимощений Майдан. 

Як пояснив голова Шевченківської РДА Олег Гаряга: «В Києві є підйомник 90 метровий, але він важить приблизно 60 тон і власне ніхто не зміг дати гарантію чи можна чи ні заїхати сюди заїхати».

Також очільник району запевнив, що всі революційні плакати, які були під аркою монумента, теж відмиють і повернуть на місце. 

Саму Оранту планують очистити вже після реконструкції Майдану Незалежності. Нинішні ж роботи планують завершити за три дні.

Читайте також: Броварський поспект відремонтують і облаштують велодоріжкою

Читайте також: До Дня Києва Алея художників повноцінно запрацює – Віктор Смирнов

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV