У турнірній таблиці без змін. Чекаємо наступного туру

image
12 Лютого 2019, 08:54
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Лютий 12th, 2019

Минулих вихідних в спортивній залі педагогічного університету відбулись чергові два тури відкритого чемпіонату Переяславщини з футзалу.

У суботу, 9 лютого, у першій лізі Пологи-Вергуни перемогли «Ниву» з Єрківець 7:1; «Дем’янці-2» – Хоцьки 7:3; «Темп» із Переяславського із рахунком 4:3 святкував перемогу над ДЮСШ Переяслав, а лідер першої ліги – «Дніпро» (Дівички) розгромив «Спартак» із Капустинець 9:3.

Нападник команди «Солонці» Сергій Гришко у матчі проти Мазінок

У першому ж матчі 9 туру у вищій лізі зустрілись команди Гайшина та «Сімекс». Обом командам конче потрібна була перемога: «Сімексу» – щоб не відстати від лідера – Мазінок, а Гайшину – не відстати від третього місця, на якому перебуває «Костал». Гайшин виступав дещо в ослабленому складі, на матч не вийшов лідер Євген Левченко. В середині першого тайму гравець «Сімекса» Юрій Кривенко відкрив рахунок. За хвилину гайшинець Вадим Виноградній його зрівняв – 1:1. Ще за хвилину «Сімекс» знову вийшов вперед, а наприкінці першого тайму забив у ворота суперників і третій м’яч. Відразу після перерви гайшинці скоротили відставання в рахунку. Та більшого досягти не змогли. Тож 3:2 на користь «Сімекса», і він продовжує переслідування команди Мазінок, яка цього дня без проблем розібралась із пристромчанами 8:2. Справжню зливу голів побачили глядачі у матчі Велика Каратуль – «Костал» – 8:7. Причому, на передостанній хвилині матчу «Костал» зрівняв рахунок, але в наступній атаці футзалісти із Великої Каратулі знову вийшли вперед, гол на рахунку Олександра Карпенка. «Косталу» не вистачило часу, аби знову зрівняти рахунок. «Солонці» після серії поразок відсвяткували нарешті перемогу над суперниками із Цибель 4:1.

У неділю у першій лізі великих несподіванок не трапилось. «Дем’янці-2» із рахунком 11:0 розгромили «Темп», «Дніпро» переміг Хоцьки 4:1. «Спартак» розійшовся миром 5:5 із Пологами-Вергунами. В матчі аутсайдерів першої ліги – «Ниви» та ДЮСШ перемогу святкували хлопці зі спортивної школи 7:0 і на два очки випередили у турнірній таблиці своїх опонентів.

У вищій лізі чемпіонату «Сімекс» ніяких шансів не дав футзалістам із Великої Каратулі 9:1. Доволі скандально, за вини арбітрів, закінчилась гра між командами «Солонці» та Мазінки – 1:3. При рахунку 1:0 на користь Мазінок після введення м’яча із-за бокової лінії, нікого не торкнувшись, він залетів у ворота «Солонців». Обидва арбітри зізнались, що не бачили цього моменту, але гол зарахували, мотивуючи тим, що нібито нападник мазінчан, за його ж словами, доторкнувся до м’яча. Зовсім протилежне стверджували воротар та захисники суперника. Чому арбітри повірили саме нападнику, невідомо. Мабуть, заради справедливості введення м’яча із-за бокової потрібно було повторити, або ж уже не зізнаватись, що прогавили цей момент.

Гайшин із рахунком 8:3 переграв Циблі. У матчі «Костал» – Пристроми сильнішою виявились міська команда – 5:3.

У наступну суботу, 16 лютого, о 9 годині відбудеться центральна гра туру. Зустрінуться лідери чемпіонату у вищій лізі команди «Сімекс» (27 очок) та Мазінки (28 очок). А у неділю об 11.30 розпочнеться матч між командами, що претендують на бронзу чемпіонату, – «Костал» (21 очко) – Гайшин (17 очок). У першій лізі із 30 очками лідирує «Дніпро», на другому місці – «Дем’янці-2» (24 очки).

Володимир Набок

Джерело: Вісник Переяславщини