Плюс 25 грн: у Броварах для населення подорожчав тариф на вивезення рідких побутових відходів

image
22 Травня 2019, 19:33
Поділитися:

Згідно з рішенням виконкому, у середньому послуга КП «Броваритепловодоенергія» із вивезення та перероблення рідких побутових відходів зросла на 29, 3%. Тільки для населення – на 24, 5 %. Нові тарифи діятимуть у Броварах із 1 червня поточного року.

Про підвищення тарифів на послугу із вивезення та перероблення рідких побутових відходів на черговому засіданні виконавчого комітету 21 травня повідомив директор КП «Броваритепловодоенергія» Василь Андрєєв. Підвищення тарифів Василь Андрєєв пояснив зміною суми складових їх витрат. Зокрема, збільшенням заробітної плати працівникам, підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали, зміною тарифу на послугу з централізованого водовідведення та інших складових тарифу.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року КП  «Броваритепловодоенергія» на своєму сайті оприлюднила оголошення  про намір змінити тарифи на послугу із збирання, перевезення та утилізації рідких побутових відходів. До 10 квітня у КП приймали зауваження та пропозиції щодо нових тарифів, а 21 травня проект рішення було винесено на засідання виконкому. Члени виконкому підтримали зростання тарифів.

Порівняно з минулим роком, тарифи на послугу з вивезення та перероблення 1 м.куб рідких побутових відходів для населення зросли на 25, 10 грн (24, 5%) для бюджетних установ – на 33, 20 грн (31, 9%), підприємств та інших організацій – на 37,53 грн (31, 5 %).

*Згідно Правил надання послуг із вивезення побутових відходів, рідкі побутові відходи це побутові відходи, що утворюються у будинку за відсутності централізованого водопостачання та каналізації і зберігаються у вигрібних ямах, а також стічні води.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари