Біля КСУ активісти влаштували перформанс з головою Леніна

image
21 Травня 2019, 13:38
Поділитися:

«Реванш не пройде». Із такими гаслами зо 200 активістів «Захисти Україну» та представників різних політичних сил пікетували Конституційний суд України. 

У КСУ з 10.00 почали розгляд подання 46 народних депутатів, здебільшого від Опоблоку, які вимагають визнати закон про декомунізацію неконституційним. А це, за словами учасників мітингу, призведе до визнання комуністичного та тоталітарного режимів. 

Негативні наслідки від такого рішення мітингувальники показали у перформансі. Голова Леніна, яку активісти встановили на огорожі суду, символізує «совок», який продовжують нав’язувати агенти Кремля. А червона краватка на ньому – це мільйони жертв тоталітарного режиму. Чоловік у масці Путіна, який вдягнув кайданки українцю, став уособленням ініціатора скасування законопроекту про декомунізацію.

На засіданні Конституційного суду розгляд справи відклали до кінця року через процесуальні порушення депутатами Опоблоку. 

Нагадаємо, законопроект про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів Верховна Рада ухвалила у квітні 2015 року.

Читайте також: Киянам повідомили, на яких вулицях обмежать рух транспорту 25-26 травня

Читайте також: В АП тривають консультації Зеленського щодо розпуску Парламенту

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV