Пільгові медикаменти за програмою «Доступні ліки» можна отримати в 14 аптеках Броварів. ПЕРЕЛІК

image
11 Лютого 2019, 21:36
Поділитися:

На сайті міської ради оприлюднено повний перелік міських аптек, що приймають участь у програмі «Доступні ліки». Наразі таких у місті 14.

Наприкінці січня урядову програму «Доступні ліки» в місті було не профінансовано, тож керівник первинної ланки медицини Броварів Ігор Кравцов повідомив  про домовленість із двома аптечними мережами міста, які видаватимуть медикаменти «у борг». Мова про «Вета-плюс» та комунальну аптеку № 2, які з 22 січня і розпочали видавати ліки. Медикаменти за пільговими рецептами, виписаними сімейними лікарями первинної ланки медицини, загалом видавали в 5 аптеках.

Тепер до них приєдналося ще 9 аптек.

Програма «Доступні ліки» діє з квітня 2017 року. Згідно з  програмою, пацієнти можуть безкоштовно або з незначною доплатою отримувати деякі медикаменти від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Щомісяця зазначеним вище аптекам мають перераховувати  115 – 150 тис. грн.

Нагадаємо, нещодавно міністерство охорони здоров’я України опублікувало новий наказ, згідно з яким відшкодовуватимуть вартість 258 позицій ліків. Це – ліки як вітчизняного, так й іноземного виробництва. Міжнародні непатентовані назви засобів, яких усього 19, такі: Аміодарон, Аміодипін, Атенолол, Верапаміл, Гідрохлортіазид, Спіронолактон, Фуросемід, Дигоксин, Еналаприл, Ізосорбіду динітрат, Карведилол, Клопідогрель, Лозартан, Метопролол, Нітрогліцерин, Симвастатин, Бісопролол і Метформін.

Джерело: Трибуна Бровари