Сьогодні, 20 травня, о 18.00 у ток-шоу «Стосується кожного» йтиметься про смерть жителя села Циблі

image
20 Травня 2019, 12:52
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Травень 20th, 2019

У понеділок, 20 травня, о 18:00 на «Інтері» – новий випуск соціального ток-шоу «Стосується кожного» – «Смертельна байдужість». Команда проекту представить результати власного розслідування смерті 67-річного Василя Кливака, жителя села Циблі Київської області.

Василя, який страждав серцевою недостатністю, виявила у напівпритомному стані на вулиці цивільна дружина Тетяна Крячок. Жінка викликала швидку допомогу. Те, що сталося далі, не піддається поясненню і до сих пір викликає гнів і обурення не тільки у жителів села, а й у мільйонів українців. Замість того, щоб госпіталізувати Василя, бригада швидкої відвезла його до дому сільського голови, там залишила і поїхала. Безпорадний чоловік пролежав на холодній землі більше семи годин! Швидка, що прибула на повторний виклик, все-таки доставила Василя до лікарні, але він вже знаходився у критичному стані. А на наступний день чоловіка не стало.

Тетяна Крячок приїде в студію «Стосується кожного», щоб вимагати справедливості і закликати медиків до відповіді. Чому Василя відвезли до порога чужого будинку, а не до приймального відділення лікарні? Чому досвідчений керівник бригади швидкої прийняв таке нестандартне рішення?

Медики не визнають свою провину і запевняють: робили все за інструкцією. Старший бригади швидкої допомоги, яка чергувала в той вечір, приїде в студію програми, щоб пояснити дії медиків. Чи зможуть його пояснення прояснити ситуацію?

«Що таке з нами відбувається, що в наш час на очах односельчан людина може без свідомості і без допомоги лежати на землі? – запитує ведучий програми Андрій Данілевич. – І хто, все-таки повинен понести покарання за смерть цієї людини? »

Розбиратися в цій історії будуть експерти «Стосується кожного»: доктор психологічних наук Наталія Бугайова, телеведуча Ольга Фреймут, народна артистка України Світлана Білоножко, адвокат Максим Баришников та інші.

«Ця історія – про людину, у якої було все: будинок, дружина, робота, але трапилася біда – і він залишився один, – говорить телеведуча Ольга Фреймут. – Вона про те, що люди гинуть не тільки від помилок лікарів, а й від самотності. І подібне може трапитися з кожним. Будь-який з нас може лежати на узбіччі без свідомості, і йому не допоможуть. Я колись проводила журналістське розслідування, в ході якого дві години лежала в Києві посеред дороги, і до мене ніхто не підійшов! Ця програма потрібна нам, щоб стати хоч трохи добрішим ».

Лікарська недбалість або бездіяльність односельчан – що стало причиною смерті Василя? Розмова ціною в людське життя – сьогодні о 18:00 в студії програми «Стосується кожного». Не пропустіть!

 

Джерело: Вісник Переяславщини