Як вберегти свою оселю від крадіжок – поради правоохоронців

image
19 Травня 2019, 16:13
Поділитися:

У період літніх відпусток, вихідних, святкових днів або дачного сезону збільшується кількість квартирних крадіжок. У цей період люди залишають без нагляду свої квартири та будинки. Як вберегти свою оселю від непрошених гостей?

Броварський відділ поліція зазначає, що найпоширенішими шляхами проникнення до чужої оселі є підбір ключів та віджим пластикових вікон. Тому правоохоронці радять мешканцям перед відпусткою у першу чергу встановити металеві вхідні двері з надійними замками, а краще кількома, а на вікна – решітки або захисні ролети. Однак одне з основних і доведених багаторічним досвідом правил є підключення житла до пульту централізованого спостереження поліції охорони.

Загалом, щоб убезпечити свою оселю від злодіїв та знизити максимально ризик крадіжки майна, господарям варто дотримуватися наступних порад:

Не розповідайте всім підряд про майбутню подорож або поїздку. Адже ніхто не знає, до кого ця інформація може потрапити пізніше і чутки про від’їзд господарів можуть дійти і до злодіїв.
Не варто розповсюджувати інформацію про майбутні подорожі в соціальних мережах. Сторінку у соціальних мережах можуть переглядати потенційні домушники.
Накопичена у скриньці пошта є ознакою вашої відсутності, що може зацікавити квартирних злодіїв. Слід попросити родичів або сусідів забирати її.
Посохлі квіти на балконі також можуть привернути увагу злодіїв. Залиште ключі рідним або перевіреним людям для поливу рослин вечорами. Увімкнене світло і доглянуті квіти створять видимість присутності.
Шанс злякати злочинця збільшується, якщо він почує шум за дверима вашої квартири. Для створення подібності розмов залиште включеним радіо в спеціальній радіо-розетці. Не виставляйте гучність на повну потужність – сусіди цього не оцінять
Попросіть сусіда паркувати машину у вашого житла, за умови, що ви живете в приватному будинку. Забезпечте яскраве освітлення двору з автоматичним включенням. Такі маленькі запобіжні заходи зможуть уберегти від пограбування.
Перед виїздом на вокзал або в аеропорт потрібно обов’язково перевірити чи закриті вікна та балкони. Після виходу з квартири переконайтеся, що двері замкнені на всі замки. Все бажано перевірити двічі, а краще сфотографувати на телефон. Тоді ви не будете смикатися, а залишитеся впевнені, що нічого не забули закрити.
Коли вам нікому довірити ключі для нагляду за квартирою, варто звернутися до послуг банку. Хорошим рішенням буде оренда банківського сейфу на короткий термін, куди можна помістити всі гроші та коштовності. Ніколи не тримайте цінні речі в ящиках з нижньою білизною, книгах або цукерниці, такі місця ненадійні.
Спробуйте розглянути варіант страхування житла. Компанії пропонують поліси для різних випадків, строків та доходів. Користуючись страховкою, ви забезпечите себе сумою на випадок непередбачених ситуацій: крадіжки, пожежі, затоплення або природних катаклізмів.
За відсутності сигнальної охорони можна подумати про систему відеоспостереження, тоді у вас буде можливість у будь-який час перевірити будинок.
Спробуйте встановити спеціальні таймери. Світло буде вмикатися і вимикатися у різний час, що створить ілюзію присутності мешканців. До такого таймеру підключіть телевізор чи радіо для забезпечення повноцінного психологічного відлякування.

Джерело: Трибуна Бровари