Кір не відступає – понад 560 хворих від початку року на Броварщині, – медичні новини тижня

image
18 Травня 2019, 21:27
Поділитися:

Із 10 по 16 травня у Броварах зафіксували лише 3 випадки захворювань вітряною віспою. Водночас уже понад місяць у місті реєструють значне зростання захворюваності на кір. Останніми тижнями показники падають, однак доволі повільно. За минулі 7 днів виявили 29 недужих. Лікарі не припиняють встановлювати й поодинокі випадки туберкульозу, скарлатини та мононуклеозу. Про це йдеться в останньому звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Число нових випадків вітряної віспи за тиждень зменшилось із 15 до 3. Тепер цією заразною недугою захворіли троє: один дорослий і двоє дітей. Один із малюків відвідує садок «Капітошка» (донедавна називався «Катюша»). Інший є учнем 2-ої школи. Усі лікуються амбулаторно.

Тим часом кір не припиняє лютувати. Серед 29 недужих, виявлених із 10 по 16 травня, 21 – дорослий. Із 8 дітей 5 відвідують навчальні заклади міста – 5-ту і 7-му школи, НВК, садочки «Джерельце» і «Перлинка». На стаціонарному лікуванні перебувають 23 пацієнти.

Як зазначають фахівці відділу, усі дорослі не були щеплені проти кору, а діти – не вакциновані або не повністю вакциновані.

Із початку року станом на 16 травня на Броварщині кором захворіло вже 568 людей. Серед них у місті – 364, в тому числі 167 дітей. Рівень захворюваності є найвищим за 20 років спостереження. У медзакладах міста достатньо доз вакцин для проведення щеплень.

У відділі лабораторних досліджень вказують і на інші недуги, які трапились протягом тижня. Зокрема, встановили три випадки скарлатини: у вихованців садочків «Червоні вітрила», «Калинка» та «Фокус». Окрім того, два захворювання інфекційним мононуклеозом виявили в учнів НВК і 10-ої школи. Усі хворі лікуються амбулаторно.

За тиждень також зареєстрували один випадок заразного туберкульозу в 49-річного безробітного. Серед шлункових недуг встановили 14 гастроентероколітів, у тому числі 11 – у дітей. Водночас про випадки сальмонельозу фахівці відділу цього тижня не звітують. Окрім іншого, із укусами від тварин до лікарів звернулось 10 постраждалих.

Джерело: Трибуна Бровари