Перед виборами до Парламенту Анатолій Федорчук поділився власними політичними планами

image
17 Травня 2019, 13:36
Поділитися:

Бориспільський міський голова у інтерв’ю «Вістям» розповів, що не боїться нових етапів у своєму житті та психологічно готовий до них.

«Ніхто не діждеться, щоб опоненти мене виштовхували з кабінету»

— Ви готові працювати в новій політичній команді, яка прийде з новим Президентом Зеленським?

— Я працюю не в державних органах, а в міському самоврядуванні, мене обрала громада. Мери менше всього залежні від виборів Президента, Верховної Ради; ми залежимо він прийнятих законів, указів, постанов. Я за те, щоб у нашій країні була політична стабільність, щоб запрацював новий Президент у тандемі з Верховною Радою. Завдання органів місцевого самоврядування  — подавати тепло, воду, щоб працювала каналізація, був ремонт доріг, створювалися робочі місця. Завдання місцевої влади — створити мікроклімат для інвестицій. Бориспіль — лідер Київщини у створенні робочих місць, а це критерій ефективності нашої діяльності. Зараз будується завод із вироблення напівфабрикатів компанії Hesburger у мікрорайоні колишнього радгоспу «Промінь», а це понад 100 робочих місць із достойною зарплатою; паралельно відкриватимуться і ресторани швидкого харчування.

Півроку місто вело перемовини із німецькою компанією «Костал Україна» (що є виробником авто електроніки) для розміщення виробничих потужностей, але їх не влаштували ті дві земельні ділянки, які ми запропонували, і вони зупинилися в районі. Сьогодні місто, на жаль, обмежене земельними ресурсами.

— Коли ми вже заговорили про інвестиції — на якому етапі втілення грандіозної ідеї із будівництвом сміттєперобного заводу на території Бориспільщини за кошти американського інвестора?

— Я вже говорив, що з песимізмом дивлюся на цей проект і причина в несприятливому інвестиційному кліматі в державі. Ви не повірите, 13 травня мені телефонували представники компанії, які 21 числа цього місяця знову приїздять до України. Кажуть, що не відмовляються від реалізації, але в мене вже немає надії. Навіщо тягнути? Ми вже долучали до перемовин і американське посольство: був посол, торговий аташе. Усі тиснули руки, але до втілення проекту не йде. Знову представники компанії хочуть зустрітися, але кошти не надійшли на рахунок філіалу американського підприємства в Україні.

Земельна ділянка під будівництво заводу на 80% уже викуплена. Думаю, район не менше за місто зацікавлений у будівництві такого заводу.

— Чи відчувається вже політичний рух у міському депутатському корпусі після виборів Президента?

— Коли новий Президент вступить в свої повноваження, тоді почнеться рух, зараз я цього не відчуваю. Політичні рухи будуть ще й тому, що скоро вибори до Парламенту і місцевих рад. Можливо, місцеві вибори будуть восени 2019 року; Порошенко прогнозував їх навесні 2020-го, а згідно із законом вони мають бути восени наступного року. Сьогодні вже багато хто готується до них.

— Ви братимете участь у місцевих виборах, чи вас більше цікавлять вибори до Верховної Ради?

— Не готовий дати чітку відповідь на це питання; коли будуть вибори, тоді й дізнаєтеся. Конкретних планів немає.

— Мені здається, ви лукавите.

— Ні, абсолютно…

— Адже ви не збираєтеся на політичну пенсію?

— Є таке поняття, як «політична пенсія»?

— Перефразую: чи готові ви піти з політики, адже ви є ключовою політичною фігурою в місті, хоча і повторюєте, що справа міського голови — це  каналізація.

— Я обіцяю, що продемонструю громаді, що вчасно потрібно йти з будь-якої посади. Ніхто не діждеться, щоб мене опоненти виштовхували з кабінету. Усе має свій початок і свій кінець, не треба боятися нових етапів у житті, я їх не раз змінював, і психологічно готовий до цього. Недавно я зустрівся із нашою землячкою Світланою Леонтьєвою, яка була ведучою на телебаченні, а зараз відкрила для себе нову сферу — живопис. Вона пише чудові картини, ми домовилися про виставку її робіт у Борисполі ближче до Дня міста. Людина живе іншим життям. Часто вважають, що за крісло мера потрібно триматися до глибокої старості — це хибна думка. Ми повинні вчитися у європейців.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама