Вам, берегині, шлем уклін

image
16 Травня 2019, 20:07
Поділитися:

Однією зі складових соціальної політики ПрАТ “Агрофорт”, що входить до Групи МХП, є активна підтримка різноманітних культурно-мистецьких заходів у населених пунктах, де підприємство є орендарем земельних паїв.

От і нещодавно подвійне свято: презентація книги земляка-письменника Миколи Кагарлицького, спогади про нього “Україна, батьку, в нас одна” та святкування Дня матері в Черняхові, які об’єдналися в одне, не залишились без уваги соціально відповідального підприємства “Агрофорт”.

Представники підприємства на чолі з заступником директора Зіновієм Лялюком взяли участь в обох заходах.

Зауважимо, що на презентацію, яку вела учитель місцевої школи Віра Березюк, прибули непересічні особи. Це Ольга Кагарлицька, дружина автора книги, хранителька його духовної та творчої спадщини, Ніна Матвієнко, українська співачка, народна артистка України, лауреатка Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка, Герой України, член Спілки кінематографістів України, Олександр Шугай, давній друг родини Кагарлицьких, завдяки якому ця книга побачила світ, та Емма Бабчук, відома радіожурналістка.

Сільський голова Володимир Безвербний та директор місцевої школи Лариса Яренко щиро привітали гостей та акцентували увагу на важливості видання, що було презентовано того дня. А учні школи прочитали з цієї нагоди власні вірші.

Кожен з гостей та ведуча тепло відгукувалися про Миколу Кагарлицького, його нелегку долю та глибокий зміст самої книги.

А Ніна Митрофанівна виконала кілька народних пісень, які записав Микола Федосійович. Їй підспівували й з глядацької зали, адже деякі записані саме в Черняхові.

Ми вже публікували матеріал Віри Березюк про презентацію цієї книги в Києві. Тож читачі можуть ознайомитися з ним у ”ВК” № 14 від 5 квітня.

Шанобливо ставлячись до талантів, які народжує наша земля, заступник ПрАТ “Агрофорт” Зіновій Лялюк подякував за чудову презентацію та вручив Ніні Матвієнко букет квітів.

А від школи гостям вручили збірки поезій учнів та збірку “маминих пісень”.

Власне ж, святкування Дня матері пройшло “на одному диханні”. Хореографічні композиції, сольні та групові виконання пісень юними місцевими талантами збурювали залу оплесками. А виступали того дня перед односельцями та гостями Діана Драпей, Мирослава Сівцова, Крістіна та Каріна Роєнки, Ярослава Пасічна, Оля Хлистун, Лєра Редька, Інна Дученко, Руся Нечипоренко, Мирослав Свінухов.

Сільський голова Володимир Безвербний привітав винуватців свята та вручив подарунки багатодітним мамам.

Привітав черняхівське жіноцтво із Днем матері й Зіновій Лялюк. Він передав вітання й від директора ПрАТ “Агрофорт” Людмили Онуки. Разом з вітанням юні помічниці вручили від “Агрофорту” квіти, солодощі та сувеніри.

По завершенні дійства черняхівців чекав ще один сюрприз – і теж від “Агрофорту” – пригощання варениками, млинцями, цукерками, печивом та запашним чаєм.

Тож натішившись запальними піснями та смачними наїдками, жителі Черняхова ще довго не розходились від Будинку культури, дякуючи організаторам свята та його спонсорам.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна