Анатолій Федорчук: «Я цю нагороду сприйняв без ентузіазму, бо вона не моя»

image
16 Травня 2019, 17:44
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

Міський голова Борисполя Анатолій Федорчук прокоментував факт свого нещодавнього нагородження орденом «За заслуги» ІІ ступеня  Президентом України Петром Порошенком.

— До нагород я ставлюся спокійно. Якби я був Президентом країни, то перше, що зробив би — відмінив усі державні нагороди, залишив би нагороди у Збройних Силах України, наприклад, «За мужність» і т.п. Що стосується відзнак у народному господарстві, органах державної влади чи місцевому самоврядуванні — це радянський анахронізм. Я цю нагороду сприйняв не з великим ентузіазмом, бо вона не моя, це нагорода всієї команди, усієї громади міста. Тому, розумієте, тут завжди присутня доля суб’єктивізму. Із одного боку, вважаю, нагороди мають даватися за подвиг, проявлений на полі бою, чи в мирному житті. А коли, скажімо, дається звання «Народний артист України», то як воно визначається?

— Але ви не відмовилися від ордену.

— Не відмовився, бо це було б некоректно. Нагородження готувала група людей.

— Хто робив подання на орден?

— Думаю, Київська ОДА.

— Ви знали про це?

— Ні.

— Не вважаєте, що це нагородження працюватиме проти вас, бо Порошенко відходить від президентських справ, але демонструє атракціон небаченої щедрості, роздаючи нагороди? Прийде нова команда, а ви будете зобов’язані нинішній.

— Я в цьому житті нікому нічого не зобов’язаний, лише Богу і батькам за те, що я народився. Зараз зобов’язаний своїй команді, з якою працюю, всій міській раді, бо це, підкреслюю, спільна нагорода. Якщо нас відзначили, то це значить, що Бориспіль кращий за інші міста. Нагородили не міського голову, а Бориспіль. Наступне моє зобов’язання — працювати краще, ніж до цього.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама