Парубій підписав закон про українську мову як державну

image
14 Травня 2019, 18:38
Поділитися:

Сьогодні, 14 травня, голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Підписання документа відбулося під час пленарного засідання, повідомляє «Укрінформ». Рада відхилила всі постанови про скасування цього закону.

 «Сьогодні історичний день – зараз я підпишу Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». У найближчі години або дні його підпише Президент України. Він буде опублікований у «Голосі України» і стане законом», – сказав Парубій, підписуючи документ, повідомляє «Укрінформ».

Депутати зустріли підписання закону оплесками.

Раніше Верховна Рада відхилила проекти постанов 5670-д-П, 5670-д-П1, 5670-д-П2, 5670-д-П3 про скасування рішення Верховної Ради від 25 квітня 2019 року про прийняття Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Жоден із цих проектів, рекомендований Комітетом із регламенту Ради до розгляду в парламенті 14 травня 2019 р., не набрав необхідних 226 голосів задля ухвалення. Тож скасувати результати голосування за мовний закон, як хотіли депутати з фракції «Опозиційний блок» та деякі позафракційні депутати, не вдалося.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів.

Тепер закон має підписати Президент України, а чинності він набуде після публікації у виданнях «Голос України» та «Урядовий кур’єр». Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон про мову відразу після надходження його на підпис.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари